CHANEL ROUGE COCO ULTRA HYDRATING LIP COLOUR - 432 – CÉCILE & MIROIR DOUBLE FACETTES


Rouge Coco, ikona kuće Chanel, po meni je, kako zbog pakiranja tako i zbog teksture, jedan od najekskluzivnijih ruževa na svijetu. Sviđa mi se što tim koji stoji iza linija kozmetike proučava ostavštinu slavne Coco Chanel i, fokusirajući se na njen život, kreira proizvode kroz koje predstavlja mjesta, ljude i trenutke koji su ga obilježili.

Osoba sam koja voli istraživati povijest, između ostaloga i povijest poznatih modnih kuća, životne priče ljudi koji su ih utemeljili, a također i priče iza pojedinih proizvoda. Ukoliko je otkrijem, ta me priča povezuje s njim i na njega više ne gledam samo kao na puki produkt. Upravo mi je zato bilo jako simpatično kada sam pročitala da 24 Coco Rouge nijanse nose imena bliskih prijatelja Coco Chanel, onih koji su je jednostavno zvali Coco. Neka od njih su: Arthur, Adrienne, Roussy, Dimitri, Sari Doré, Carmen, Marthe, Edith, Marie, Ina, Jean, Emilienne, Marlène, Suzzane.

Nijanse u sebi sadrže revitaliziranu formulu cjelodnevne osjetilnosti i hidratacije, a ona sama je kombinacija tri biljna voska: mimoza, jojoba i suncokret vlaže i hrane usne te osiguravaju trenutnu i dugotrajnu ugodu, dok silikonski vosak pruža sasvim novo čulno iskustvo. Mekši i topljiviji, kao da klize u neposredni osjećaj stapanja s usnama, a polimerni film i silikonske mikrogranule potiču konzistenciju i pojačani sjaj.

Ruž dolazi u klasičnom crnom pakiranju od 3,5 grama, sa zlatnim obrubom na sredini i logom na vrhu. Preporuka Chanel stručnjaka je da se, u svrhu izražajnosti, prije upotrebe ruža nanese Coco Baume (recenziju možete pročitati ovdje) i da se utapka prstima, a zatim da se višak ukloni prislanjanjem maramice na usne. Sljedeći korak je da se usne obrube Le Crayon Lèvres olovkom u identičnoj nijansi i da se konačno nanese ruž, počevši od sredine gornje usne prema kutovima pa na donju.

Iskušala sam obje varijante. U prvoj sam koristila Coco Baume kao podlogu i dojma sam da su usne bile više hidratizirane. U drugom slučaju mogu potvrditi i da se sam ruž može nositi cijeli dan, bez straha od isušivanja usana.

Odlučila sam se za nijansu 432 – Cécile, toliko unikatnu da ju je teško dočarati riječima. Na prvi je pogled zemljana s tragovima sjaja, ali u dodiru s usnama prelazi u blistavu ružičastu. Kada sam tražila dodatne informacije iznenadilo me što se ova nijansa, kao jedna od njenih omiljenih, često povezuje s Meghan Markle, vojvotkinjom od Sussexa. Ne znam je li to istina, ali mene je svojom delikatnom decentnošću u potpunosti osvojila i očarala. Opisala bih ovaj ruž kao prirodni nastavak usana, s nijansom koja ne nastoji svu pozornost privući na sebe, već ih suptilno naglašava, izvlačeći urođenu ljepotu na površinu i kraseći je finim svijetlećim česticama.

Istinski je užitak pogledati usne u Chanel Miroir Double Facettes. Miroir Duo je zrcalo s jednom standardnom i jednom uvećavajućom stranom, modni dodatak ravnog formata pogodnog za nošenje u torbici i dizajniran za preciznu aplikaciju i diskretno dotjerivanje u bilo kojem trenutku. Ambalaža ogledala također je prepoznatljivo crna, a uključuje i predivnu baršunastu vrećicu s neizbježnim logom. Iznimno sam zadovoljna ovim „accessory-om“, svugdje ga nosim sa sobom i ne znam koliko ga puta dnevno vadim kako bih provjerila šminku.

Jeste li probali Rouge Coco Cécile ili neku drugu nijansu iz bogatog asortimana? Jeste li se već susreli s  Chanel Miroir Double Facettes? Kakvi su vaši dojmovi? Pišite mi u komentarima.
Veliki pozdrav do sljedećeg posta!

No comments:

Post a Comment

Back to Top