ELIZABETH ARDEN EIGHT HOUR CREAM LIP PROTECTANT STICK SHEER TINT SUNSCREEN SPF 15


Audrey Hepburn jednom je izjavila: „Za lijepe oči gledajte dobrotu u drugima; za lijepe usne govorite samo ljubazne riječi.“ Slažem se s njom, ali smatram da je za lijepe usne neophodna i njega, osobito danas, kada živimo u vremenu u kojemu smo konstantno izloženi zagađenju, promjenama atmosferskih prilika, temperaturnim oscilacijama, ukratko svemu onome što nepovoljno utječe na našu kožu i usne. Osobno jako volim ruževe i sjajila te mi je ponekad, za izlazak u grad, od šminke dovoljan samo ruž. Obožavam različite teksture i boje i ne propuštam priliku da u svoju zbirku uvrstim neke nove. Povremeno se događa da mi pojedini ruževi isuše usne pa iz tog razloga uz sebe uvijek imam i balzam koji mi služi kao podloga. Nanosim ga i svaku večer prije spavanja, kako bih se ujutro probudila s mekim i svježim usnama.

U Norvešku sam stigla početkom jeseni i, s obzirom na razliku u temperaturi i uvjetima u odnosu na Hrvatsku, morala sam odmah pronaći adekvatnu njegu za usne. Moj tadašnji balzam nije se mogao nositi sa stalnim izmjenama hirovite atmosfere te su mi usne ponekad ostajale isušene i ispucale. Jedna poznanica preporučila mi je Elizabeth Arden Eight Hour Cream Lip Protectant Stick Sheer Tint Sunscreen SPF 15, uz objašnjenje da je on savršen za norveške prilike i omiljen među ovdašnjom ženskom populacijom. Odlučila sam ga kupiti i isprobati i oduševila se kada sam shvatila kako je dio Eight Hour kolekcije, a u sebi sadrži legendarnu formulu koju je davne 1930. kreirala slavna Elizabeth Arden. Sama kolekija doživjela je trenutni, nevjerojatni uspjeh te su navedeni proizvodi dosegnuli kultni status u industriji ljepote, a danas ih rado predstavljaju i koriste mnoge influencerice, make-up artisti i žene dijem svijeta. Naziv je skovala klijentica koja je kremu primijenila na ogrebanom koljenu djeteta, a ono je za 8 sati magično zaraslo.

Balzam također aktivno djeluje protiv štetnih UV zračenja i upravo je SPF fakor jedna od stavki, iako ne presudna, na koju obraćam pažnju pri kupnji. Privuklo me i što se, osim u nude nijansi, može pronaći i u sheer varijantama: berry, blush, honey i plum, koje ostavljuju boju na usnama. Naravno, odmah sam zaboravila na nude i posvetila se bojama, jer sam znala da mi na taj način ruž neće biti potreban. Dvoumila sam se između crvene berry i ružičaste blush nijanse te na koncu odabrala drugu. Kao i većina sličnih, i ovaj kozmetički preparat dolazi u standarnom pakiranju, ambalaža se odlikuje čvrstoćom i, iako sam ga ispustila nekoliko puta, nije nastalo nikakvo oštećenje. Osim toga je obogaćen i laganim mirisom, što znači da se možda neće svidjeti onima koji ne preferiraju aromatizirane balzame. 

Tekstura je kremasta i nakon nanošenja usne prožima ugodni osjećaj glatkosti i mekoće. Uz uvjet da u međuvremenu ne jedete, u kojem slučaju su nužni popravci, balzam je postojan satima. Na fotografiji je vidljivo kako nakon prvog apliciranja postiže tek blago prekrivanje, a ukoliko želite intenzivniju boju ona se lako može nadograditi dodatnim slojevima. Primjerice, na mojim je usnama jedan sloj prilično neprimjetan, slično nude kolorizaciji i stoga, ako želim prikriti prirodnu boju, moram ga malo „pojačati“.

Ovaj sam balzam koristila cijelu zimu i moram priznati kako sam vrlo zadovoljna rezultatima i pomoći koju pruža. Usne su mi neprekidno bile hidratizirane, meke i glatke, čak štoviše, ni u jednom trenutku nisu ispucale. Zbog univerzalnog karaktera ista se djelotvornost može očekivati u hladnim zimskim kao i sunčanim ljetnim danima, a ja ga svakako, radi usporedbe, namjeravam iskušati i kada nastupi toplije vrijeme.

Jeste li i vi isprobali Eight Hour balzam? Kakvi su vaši dojmovi?
Do sljedećeg posta, veliki pozdrav!

No comments:

Post a Comment

Back to Top