CHANEL CHANCE EAU TENDRE


Chance… Jedna jedina kratka, ali moćna riječ prepuna nade i snage koju neizbježno povezujem s novim počecima. Uvijek razmišljam kako svakog jutra kada se probudimo imamo priliku proživjeti dan punim plućima, uživati u životu, biti bolje osobe i ostvariti svoje snove. Možda je to, prilikom odabira imena, bila nit vodilja i timu Chanel jer je Chanel Chance Eau Tendre sve gore navedeno pretočeno u parfem.

Međutim, iako sam ja riječ chance sagledala u kontekstu engleskog jezika, u francuskom ona ima sasvim drugo značenje i predstavlja sreću. Rekla bih da je to idealna riječ za opisati ovaj parfem, a kada bih nastavila nazvala bih ga i mladenačkim, sexy, ženstvenim, osvježavajućim, lepršavim, laganim, bogatim, zavodljivim, romantičnim, prozračnim, sofisticiranim i luksuznim. Mogla bih i dalje nizati epitete, ali mislim da i ovih nekoliko uspješno dočaravaju njegovu svestranost.

Od ostalih Chanel parfema, iako kao i oni odiše elegantnom profinjenošću, izdvaja se razigranošću i svježinom, a drugačijim ga čini orijentiranost ka mlađim generacijama. Slikovito rečeno, ako je Chanel No5 kraljica, Chance Eau Tendre je njena unuka – mlada, tek rođena princeza, parfem oplemenjen svim nasljeđem kuće Chanel, ali i osnažen mladošću koja kada ga nosite pruža osjećaj nepobjedivosti, kao da možete osvojiti cijeli svijet. Razlog su mirisne note od kojih je „skladan“: zeleno i voćno suglasje grejpa i dunje isprepleteno s blagošću jasmina, uglađenošću bijelog mošusa i, uz istančani cedar i jantar, opijajućom, lakom cvjetnom primjesom zumbula i irisa. Neočekivana i delikatna voćno-cvjetna aroma jednostavno plijeni, stvarajući  meki vrtlog sreće, mašte i blistavosti.

Parfem dolazi u okrugloj elegantnoj bočici karakterističnoj za liniju Chance, a razlikuje se bojom sadržaja. Tako je Eau Tendre ružičast, Eau Fraiche zelen, a Eau de Perfum žuto-zlatni. Uobičajeni kvadratni ili pravokutni oblik bočice zamijenjen je okruglim jer on simbolizira „kolo sreće“, kao i sam naziv parfema unutar nje.

Oduševljena sam s Chance Eau Tendre! Za svako godišnje doba biram drugi parfem i čim se, nakon duge i hladne zime, pojave prve zrake sunca i naznake proljeća, odmah stavljam Chance i otvaram sezonu toplih dana. Njegovi tonovi, savršeni za proljeće i ljeto, u meni bude sreću i podižu raspoloženje, a kako je lagan, nenapadan, razdragan i veseo, mogu ga nositi cijeli dan. Za mene osobno on obuhvaća oba značenja pojma chance - i sreću i priliku.

Jednom sam pročitala izjavu: Take a chance, because you never know how perfect something could turn out to be“. Iako autor vjerojatno nije mislio na Chanel Chance, u potpunosti se slažem s njim ili s njom i s ovom vas rečenicom pozivam da, ako još niste, iskušate ovaj nevjerojatni parfem. Iznenadit ćete se koliko je čaroban!

Jeste li probali neki od Chanel Chance parfema – Eau Tendre, Eau Fraiche, Eau de Parfum? Koji je vaš omiljeni? Pišite mi u komentarima.
Do sljedećeg posta, veliki pozdrav!

No comments:

Post a Comment

Back to Top