CHANEL ROUGE COCO ULTRA HYDRATING LIP COLOUR - 466 - CARMEN


Carmen! Slavna, jedna od deset najpopularnijih opera u povijesti, koja dočarava dramatičnu, pasioniranu, slijepu ljubav praćenu ljubomorom, prkosom i ljutnjom i koja završava tragičnim činom umorstva voljene osobe. Ukoliko niste pobliže upoznati s njom, sigurno ste u jednom trenutku života ili slučajno u prolazu čuli poznatu ariju Habanera, u izvedbi same Carmen. Danas ću ipak govoriti o jednoj drugoj Carmen – ružu iz Chanel Rouge Coco kolekcije.

466 – Carmen je veličanstvena i po mom mišljenju ultimativna nijansa crvene, boje koja utjelovljuje, predstavlja i u sebi idealno odražava vatrenu ljubav, strast, bijes i sve emocije koje se povezuju s njom, a dio je asortimana Rouge Coco čija imena nijansi simboliziraju prijatelje, ljubavnike i umjetnike koji su inspirirali veliku Coco Chanel. Prethodno sam već predstavila ruž iz ove kolekcije u nijansi Cecile, čiju recenziju možete pročitati ovdje.

Tekstura ovoga ruža sadrži ekskluzivni kompleks maslaca jojobe i mimoze, a vosak i silkon suncokreta pružaju produženu vlažnost i blistavi sjaj. Zbog toga Rouge Coco i pripada živahnom spektru boja, izražajnijih nego ikad, s hidratantnom formulom budućnosti koja osigurava punu prekrivenost, kremasti, ali ujedno i laki, satensko-svilenkasti završni sloj i dugotrajnu postojanost, bez potrebe „popravljanja“. Može se koristiti samostalno ili u kombinaciji s Chanel Coco Baume (recenziju možete pročitati ovdje) kao podlogom za dodatnu hidrataciju. Sviđa mi se što, osim ravomjernosti i svjetlosnog efekta sjaja i boje, usne čini mekima i podatnima. S obzirom da nije aromatiziran, ruž je pogodan i za sve one koji preferiraju bezmirisne proizvode.

Ruž dolazi u klasičnoj metalnoj Chanel crnoj kutijici sa zlatnim obrubom i logom na vrhu. Kao što sam ranije navela, nijansa je besprijekorno crvena, a upravo sam takvu dugo tražila, istinsku, onu crvenu nijansu bez ružičastih ili narančastih podtonova. Pronašla sam je u 466 – Carmen

U usporedbi s Rouge AllureLuminous Intense Lip Colour-102 - Palpitante (recenziju možete pročitati ovdje), uviđa se intenzitet crvene boje Carmen ruža u odnosu na, iako na prvi pogled također djeluje kao čista crvena, ružičastu podnotu Palpitante. S obzirom da su obje nijanse predivne i podjednako ih volim nositi, teško mi se odlučiti za jednu, ali ako želite duboku, očaravajuću, „pravu“ crvenu boju, prevagnula bi Carmen.

Crvena je moja omiljena boja i po tom sam pitanju jako izbirljiva odnosno, mogu bez problema uočiti primjese koje odvlače od njenog suštinskog karaktera. Međutim, u Chanel laboratoriju kreirali su nijansu po mom ukusu i po mom shvaćanju crvene. Kada je prvi puta izvedena, opera je zbog svoje zahtjevnosti i težine glazbeno-scenske izvedbe umalo izazvala štrajk zborskih pjevača i orkestra, ali i dalje, kao i davne 1875., nastvalja jednako oduševljavati publiku. Povlačeći poveznicu između opere i ruža, rekla bih da je isto tako teško i zahtjevno bilo pogoditi savršenu crvenu boju, ali su kozmetički stručnjaci kuće Chanel uspjeli u tom zadatku i danas usne možemo ukrasiti intenzivnom, sjajnom, strastvenom, seksi Carmen nijansom, koju bih ukratko i slikovito opisala kao operu pretočenu u ruž.

Volite li i vi crvene nijanse ruževa? Jeste li probali Chanel Coco Rouge u Carmen nijansi? Kakvi su vaši dojmovi? Pišite mi u komentarima.
Do sljedećeg posta, veliki pozdrav!

No comments:

Post a Comment

Back to Top