L'OCCITANE EN PROVENCE NÉROLI & ORCHIDÉE LAIT PARFUME BODY MILK & HUILE PARFUMÉE BODY OIL


Jedna od najpoznatijih ljubiteljica rituala njege kože tijela u povijesti bila je Kleopatra. Njeni recepti i danas, nakon više od 2000 godina, po kvaliteti i efikasnosti nadmašuju mnoge suvremene kozmetičke proizvode. Ona je postavila temelje koje su slijedile mnoge poznate dame i u čijim se plodovima i dalje gostimo. Ono što se promijenilo je veliki izbor različitih preparata na tržištu, kao i činjenica da postupak tjelesne njege možemo provoditi u udobnosti vlastitog doma. Mogla bih reći da na kraju svakog dana obavljam svoj osobni ritual, prilikom kojega koristim L'Occitane En Provence Néroli & Orchidée Lait Parfume Body Milk i Huile Parfumée Body Oil.
L'Occitane… Putovanje je započelo na provansalskoj tržnici. Oboružan optimizmom, kamiončićem i znanjem o biljkama, 23-godišnji Olivier Baussan za početak se upustio u preradu ulja ružmarina. Isprva ga je prodavao lokalno i to je bio začetak uspješne priče. Proširivši proizvodnju na sapune i kreme inspiriane zemljom u kojoj je odrastao, želja mu je bila dovesti prirodne proizvode u domove diljem svijeta. Danas je L'Occitane svjetski poznat brend koji u svom sjedištu, gradu Manosqueu, ima 11 laboratorija u kojima radi više od 100 znastvenika koji aktivno istražuju i razvijaju nove moćne formule za našu i dobrobit planeta na kojemu živimo.

Iz L'Occitanea ističu da je promatranje prirode ključni faktor u proizvodnji učinkovitih preparata. Osim što koriste prirodne sastojke, izrazito su osviješteni i orijentirani prema zaštiti okoliša te su aktivno uključeni u nekoliko ekoloških projekata. Također su započeli suradnju s International Union for Conservation of Nature,  s ciljem limitiranja utjecaja na okoiliš na svakoj etapi razvoja, od kreiranja formula do konačne distribucije. Upravo zbog toga novi L'Occitane En Provence proizvodi sadrže 89% prirodnih sastojaka, a u rozdoblju od 2014. do 2016. reducirali su svoj „ugljikov otisak“ za 14%. Za sve koji možda ne znaju, ugljični otisak je količina ugljikovog dioksida ispuštena u atmosferu kao posljedica djelovanja nekog pojedinca, zajednice ili organizacije. L'Occitane isto tako podupire nekoliko lokalnih programa za očuvanje prirodnog blaga Mediterana i osiguravanje poštovanja povelje za ubiranje divljih biljaka i zaštite prirodnog ambijenta. Važno je napomenuti da njihovi proizvodi, aktivni sastojci i sirovine ni u jednoj točki razvoja i procesa proizvodnje nisu testirani na životinjama. Nadalje, dio su okvira međunarodnih dobrotvornih udruga, a L'Occitane zaklada od 2006. djeluje u dva područja: pomoć slijepim i slabovidnim osobama širom svijeta i pomoć ženama Burkine Faso u stjecanju ekonomske neovisnosti. Jako me usrećuje kada pročitam da slavni brendovi svojim poslovanjem utječu na buđenje svijesti o važnosti zaštite prirode, pomoći potrebitima te svojim primjerom pokazuju i pozivaju ljude na aktivno sudjelovanje. Kao svoj moto i ono što im daje snagu, značaj i svrhu pri donošenju odluka, navode želju za održavanjem provansalske tradicije, netaknute prirode i znanja koje će prenijeti budućim generacijama.

Osobno obožavam L'Occitane proizvode i do sada se nisam susrela ni s jednim koji mi se nije svidio. Ne bih mogla izdvojiti kolekciju koja mi je najdraža jer me svaka, od formule, mirisa do učinka na kožu, podjednako oduševila svojom kvalitetom i pojedinačnom zasnovanošću na određenoj biljci ili sastojku. Neki od njih su badem, ruža, trešnjin cvijet, karite maslac, lavanda, božur, smilje i citronovac. Današnji proizvodi dolaze iz Néroli & Orchidée asortimana za koji se na službenoj stranici slikovito tvrdi da portretira susret dvije neprocjenjive esencije koje se mogu pronaći u gradiću Grasseu. U ovoj regiji raste narančin cvijet, dok orhideja donosi dašak udaljenih zemalja, objedinjenih unutar iznimno ženstvenog mirisa. Prvi dojam koji ostavlja je svježina začinjenih primjesa naranče, ali iza tog nevinog uvoda skriva se pravo bogatstvo i puni aspekt razigranih tonova narančina cvijeta, a sam aranžman je elegantno naglašen prisutnošću bijele orhideje. Uz kremaste i voćne note koje čine njenu bit, aroma se na topao i čulan način razvija na delikatnoj bazi mošusa i irisa. U kolekciji se, osim mlijeka i ulja za tijelo, nalaze još i parfem, mirisni gel za tuširanje te krema za ruke.  

Ja sam se odlučila za Néroli & Orchidée Lait Parfume Body Milk, mlijeko za tijelo čija je prozračna i osvježavajuća formula s dubinskom hidratacijom i nježnom, profinjenom aromatizacijom idealna za svakodnevnu njegu tijela. Suglasje esencija cvjetova naranče Sredozemlja i sveobuhvatnosti bijele orhideje Madagaskara obavija kožu harmoničnim cvjetno-voćnim akordima. Miris koji se na tijelu zadržava satima čisto je savršenstvo, toliko je predivan da uz njega nije uopće potreban parfem.

Tekstura je kremasta, lako razmaziva i brzo upijajuća, pogodna za ljetne dane. Poklonik sam proizvoda koji se brzo upijaju jer ne volim dugo čekati prije odjevanja, a to je ujedno i jedna od glavnih odlika ovog mlijeka. Zato ga i koristim cijelo ljeto i neizmjerno uživam u blagotvornim rezultatima - poslije nanošenja koža je meka, svilenkasto glatka i mirisna satima. Mlijeko sam iskušala i nakon sunčanja, pri čemu je iskazalo još jednu osobitu vrlinu po pitanju hidratacije i hranjena kože.

Osim mlijeka za tijelo koristim i Néroli & Orchidée Huile Parfumée Body Oil. Ovo parfumirano ulje potpomaže ishranu kože i stvara fini završni sloj obdaren primamljivim i hipnotizirajućim mirisom, rođenim iz otmjenog sjedinjenja cvijeta naranče i orhideje. Naizmjenično upotrebljavam mlijeko i ulje i učinci na kožu su potpuno identični, a konkretno ga volim nanositi i navečer prije izlaska u grad jer dodatno naglašava preplanulost i koži pruža prekrasan satenski sjaj. Pretpostavljam da su zbog istovjetnih postignuća i osobnih preferencija kupaca u L'Occitaneu i osmislili mlijeko i ulje za tijelo kao nadopunu gelu za tuširanje.

Oduševljena sam ovim proizvodima prikladnima za sva godišnja doba i čim ih potrošim sigurno ću kupiti nove. Ukoliko želite svoje tijelo prekriti ljupkim, mirisnim skladom dvaju dragocjenih bijelih cvjetova, neizbježno provjerite L'Occitane mlijeko i ulje za kožu.

Jeste li isprobali Lait Parfume Body Milk, Huile Parfumée Body Oil ili nešto drugo iz kolekcije L'Occitane En Provence Néroli & Orchidée? Kakvi su vaš dojmovi? Pišite mi u komentarima.
Do sljedećeg posta, veliki pozdrav!

2 comments:

 1. Such beautiful post! I just discovered you blog and everything is just so dreamy and beautiful!! I start commenting on everything!
  xxx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you so much dear Eliza.
   Your words mean a lot to me. I'm glad to hear that you like my blog.
   Wish you wonderful weekend!

   Delete

Back to Top