NUXE HUILE PRODIGIEUSE SUHO ULJE


Nuxe Huile Prodigieuse je suho ulje za kosu, kožu i lice božanstvenog mirisa koji prilikom nanošenja na tijelo budi sva osjetila i izaziva osjećaj kao da ste zakoračili u raj. Nastanak ovoga preparata, kao i samoga brenda, prati izuzetna priča o težnji i intuiciji, o utemeljiteljici Alizi Jabès koja je vođena osjetima, instinktom i vjerom u sebe razvila očaravajuću paletu Nuxe proizvoda. Kao što je i sama rekla: „Instinkt je nova moć. Snaga koju trebamo slušati, slaviti i njegovati. Ljepota izvire iz instinkta.“

Ova inspiracijska misao osnivačice Nuxea podsjetila me na knjigu „Žene koje trče s vukovima“, autorice Clarisse Pinkole Estés, svojevrsnu enciklopediju ženske psihologije koja nam pruža iznimno detaljan uvid u žensku esenciju i blago ženske psihe i intuicije. Kroz cijelu knjigu autorica govori o Divljoj Ženi, La Lobi, vučici, sjenci koja prati, bez obzira gdje se nalazile, sve žene svijeta i potiče ih da se prisjete svoje divlje, istinske suštine i prirode, da joj vjeruju, da se suprotstave nametnutim društvenim normama i pravilima i da žive svoj život slobodno – slušajući svoj unutarnji glas povezuju se s Divljom Ženom koja im može pomoći i izvesti ih na pravi put. Ne znam koliko se često služite intuicijom, ali za mene je ona sastavni dio svakodnevnog života. Ukoliko osjetim da mi ona poručuje kako nešto nije u redu, jednostavno ne idem za time i svaki puta kada je nisam poslušala nije dobro završilo. Također, ako se jave pozitivne vibracije, slijedim taj osjećaj koji neizbježno dovede do nečega lijepoga. Tako je bilo i s Nuxe uljem! I danas se sjećam trenutka kada sam ga ugledala na polici. Tada sam studirala i slobodno vrijeme između predavanja provodila u traganju za novim proizvodima, a prvi pogled na ovo ulje kao da mi je šapnuo: probaj ga! Intuicija me nije prevarila – kada sam osjetila njegovu aromu bila je to „ljubav na prvi miris“. Toliko me oduševilo i instinktivno sam znala da ga moram imati, toliko mi se svidio osjećaj koji je proizvelo na koži te sam odlučila uštedjeti novac i kupiti ga. Nakon te prve kupnje više nisam prestala, kupujem ga već godinama i čim potrošim bočicu odmah nabavljam drugu jer ono u mojoj kozmetičkoj rutini zauzima kultrni status koji ne blijedi – uvjerena sam da ću ga koristiti i u poodmakloj dobi.

Razlog zašto sam se sjetila navedene knjige je taj što je Nuxe specifičan brend s kojime se žene mogu poistovjetiti, brend koji ih vraća unutarnjoj biti i u isto vrijeme izražavajući svu njihovu ljepotu, brend koji iznad svega cijeni istraživanje i izvrsnost, brend koji promovira buđenje osjetila u sprezi sila prirode i znanosti, a to suptilno stapanje rezultira apsolutnim užitkom korištenja njihovih proizvoda, senzualnim zadovoljstvom darovima prirode kao neiscrpnim izvorima energije i nadahnuća.U kreiranju inovativnih formula Nuxe poseže u samo srce prirode i prikuplja dragocjene molekule iz biljaka koje se inače rijetko upotrebljavaju u njezi kože. Uz to, globalna mreža od 46 spa centra nudi puno više od nehajne dokolice i hedonizma, ona predstavlja intimno, čulno putovanje kroz blještave mirise i luksuznu oazu spokoja.

Osim što se oslanja na prirodu prilikom odabira sastojaka, Nuxe je itekako svjestan važnosti očuvanja okoliša. Primjerice, za ambalažu i brošure koristi isključivo tintu i papir biljnog porijekla iz šuma održivog razvoja, reducira utjecaj na okoliš osmišljavajući ekološki prihvatljive staklenke, optimizira biorazgradivost formulama koje se lako mogu isprati, ulaže u zaštitu pčela sponzorirajući košnice bez pesticida u francuskoj pokrajini Vosges i podržava izgradnju tvornica za proizvodnju vode u Kambodži. Nadalje, predani su vještini i pridržavanju najvišim standardima, s ciljem predivnog izgleda i osjećaja svojih potrošača, a proizvodi visoke kvalitete, od kojih nijedan nije testiran na životinjama, zajamčeni su odsustvom parabena, mineralnih ulja, tvari životinjskog porijekla i plastičnih mikrogranula, kao i čudesnom prirodom koja otkriva unikatnu ljepotu svake žene. 

Iz Nuxea navode kako svaki preparat godi osjetilima i zrcali čuda koja nam priroda nesebično poklanja, a mnogi su, poput slavnog i izvanredno suhog ulja Huile Prodigieuse, dosegnuli zvjezdani ugled u kozmetici. Ulje koje oporavlja, njeguje i uljepšava kožu i kosu francuske su žene prigrlile od samog početka, a ta se vjernost nije umanjila do dana današnjega, nesumnjivo i zbog sedam neprocjenjivih sastavnica: hranjivog i pomlađujućeg ulja japanske kamelije, omekšavajućeg i slatkog ulja badema, hidratantnog ulja kamelije, ulja boražine protiv bora, smirujućeg ulja lješnjaka, kultivirajućeg ulja makademije i osvježavajućeg ulja argana.

Bez konzervansa, silikona i mineralnih ulja, s profiliranim mirisom narančinog cvijeta, magnolije i vanilije i s najmanje 98.1% prirodnih sastojaka, Huile Prodigieuse dolazi u prozirnoj staklenoj bočici kroz koju se može vidjeti zlatni proizvod, a na vrhu se nalazi raspršivač za pravilno doziranje i nanošenje. Pogodno je za cjelogodišnju primjenu, tijekom ljeta kada delikatno  naglašava preplanulost tena i zimi kada je koži potrebna dodatna zaštita, dok je aroma svevremenska, s dozom rafinirane topline i blage putenosti. Može se koristiti na licu, tijelu i kosi, a na službenoj stranici preporučuju da se na licu aplicira jednom dnevno, skladnim potezima od središta i duž kontura lica i dekoltea, na tijelu masažom željenih područja i preko strija kružnim pokretima te na kosi za nauljivanje pramenova i vrhova kad god je to potrebno, a ako želite i intenzivan regenerator, jednom ili dvaput tjedno iskoristite ga kao 10-minutnu masku prije šamponiranja.

Osobno ga ne koristim na licu jer ne preferiram uljne proizvode od kojih imam osjećaj da mi koža previše sjaji. Zapravo i nije tako, ali takvog sam dojma. Nekoliko sam puta pokušala i iako ne izaziva akne, ipak ga izbjegavam u njezi lica. Međutim, što se tiče ostatka tijela i kose, obilne količine su neizbježne. Nakon svakog pranja kose nanosim ga na vrhove, a često i kao masku prije pranja, nakon čega je kosa oplemenjena profinjeno-svilenkastom notom. Na tijelu ga koristim od dekoltea do nožnih prstiju, a moja ga koža naprosto obožava. Zahvaljujući raspršivaču lako se nanosi, brzo upija i kožu ostavlja mekom, satenski glatkom i jednostavno savršenom. Kako je obdareno uistinu prekrasnim mirisom koji može parirati ekskluzivnim parfemima i koji se na koži i garderobi zadržava satima, nerijetko mi je poslužilo i u tu svrhu.

Kada bih se našla u situaciji da moram izabrati jedan proizvod koji ću koristiti do kraja života, definitivno bih se odlučila za Nuxe Huile Prodigieuse suho ulje, višenamjenski preparat idealan za tijelo, lice i kosu, primjeren svim tipovima kože. Osim prvoklasnog nasljeđa, dizajnirano je od strane osobe koja je slijedila svoju intuiciju i kreirala proizvod koji proslavlja veličanstvenost svake žene, a Nuxe se kao brend izdvaja posebnošću tekstura i jedinstvenim mirisima koji kožu obavijaju još nedoživljenim iskustvom!

Jeste li probali Nuxe Huile Prodigieuse suho ulje? Kakvi su vaši dojmovi? Pišite mi u komentarima.
Do sljedećeg posta, veliki pozdrav!

No comments:

Post a Comment

Back to Top