CAUDALIE INSTANT DETOX MASK


Jedna od neizostavnih stavki u rutini njege lice su maske. Otkriveno je da je Kleopatra koristila masku s medom, a kroz povijest su se razvile maske različitih namjena i s raznim blagotvornim sastojcima koji nakon uporabe kožu čine predivnom. Kada netko spomene grožđe mnogima će prva asocijajcija biti vino, ali meni odmah pada na pamet Caudalie, kozmetički brend s proizvodima kojima je grožđe osnovna komponenta. Upravo je ono, uz pročišćavajuću ružičastu glinu i kavu, primarna odlika Caudalie Instant Detox Mask.

Mathilde Thomas, osnivačica Caudalie, uvidjela je nevjerojatnu moć i dobrobit grožđa za kožu lica, iznimnu snagu koja samo čeka puni razvoj te odlučila svoje znanje pretočiti u preparate koji će uljepšavati lica žena diljem svijeta. Zajedno sa suprugom svoju je priču započela u Bordeauxu, u srcu vinograda obiteljskog imanja, slijedeći intuiciju i osobna uvjerenja, svakodnevno inspirirana rijetkom ljepotom prirodnog okruženja. I sama riječ caudalie je povezana s grožđem, a predstavlja mjernu jedinicu trajanja okusa vina na nepcu i označava svaku sekundu u kojoj se okus zadržava – kvalitetno vino obdareno je s puno caudalie.

 „Vjerujem u zeleniji planet i predanu kozmetiku“, kaže Mathilde, a osim predivnih proizvoda s prirodnim sastojcima Caudalie cijenim i zbog brige za planet Zemlju. Od samog osnutka ovaj brend je strogo odan svojim konzumentima, kreirajući ekološki prihvatljive proizvode s maksimalnom količinom prirodnih sastojaka koji ne sadrže parabene, sirovine životinjskog podrijetla i mineralna ulja kao što su petrolej, parafin i natrijev lauret sulfat. Ambalaža je proizvedena od 100% recikliranog papira i, kad god je to moguće, reciklirane ili plastike na biljnoj bazi, a osobita se pažnja posvećuje minimalnoj potrošnji sirovina, u svrhu zaštite okoliša i poboljšanja ekološkog otiska. Jako sam sretna kada mogu pročitati kako brendovi čije proizvode obožavam svoju filozofiju zasnivaju na brizi za okoliš, stoga ih još radije odabirem.

Caudalie Instant Detox Mask dolazi u zelenoj tubici od 75ml, sa zaštitnim drvenim čepom na vrhu. Već sam pisala kako preferiram proizvode u tubama u odnosu na one u teglicama, jer sprječavaju ulazak zraka prilikom otvaranja i omogućuju precizno doziranje.

 Tretirajući sve oblike štete uzrokovane slobodnim radikalima, Caudalie maska olakšava posljedice stresa izazvanog urbanim životom, odstranjuje nečistoće i ulja, steže pore i osvježava ten, a 99.3% prirodna formula uspješno uklanja toksine.  S lakim i smirujućim biljnim mirisom koji kombinira lavandu, peršin i kamilicu, maska je nježno ružičasta te se zbog sastojka gline lako razmazuje. Nakon nanošenja glina započinje proces otvrdnjavanja, pri čemu se maska suši i u potpunosti zateže lice. Poslije 5 do 10 minuta djelovanja potrebno ju je isprati vodom, a rezultat je oplemenjena tekstura kože, stegnute pore i ravnomjeran ten. Pogodna je za sve tipove kože i preporučljivo ju je koristiti dva puta tjedno.

Odmah nakon ispiranja uočavam razliku: moje lice izgleda svježe, jedro i zategnuto, s čistim i prozračnim sjajem. Teško mi je i opisati koliko volim ovu masku i koliko važno mjesto zauzima u mojim ritualima ljepote. I nisam jedina! O broju obožavateljica na globalnoj razini svjedoči i osvojena Elle Beauty Award iz 2015., nagrada za najbolju masku.
Jeste li probali Caudalie Instant Detox Mask? Kakvi su vaši dojmovi? Pišite mi u komentarima. 
Do sljedećeg posta, veliki pozdrav!

No comments:

Post a Comment

Back to Top