CHANEL CHANCE EAU DE PARFUM


Chance… riječ koja može predstavljati i priliku i fortunu, dva pojma koja se međusobno prožimaju i nadopunjuju, nikada ne miruju, dolaze i odlaze, pojavljuju se neočekivano i ponekad imamo samo nekoliko trenutaka da ih ugrabimo i otvorimo si nebrojene mogućnosti, krčeći put ka intimnom osjećaju sreće i zadovoljstva. „Sretna prilika se ukazala i iskoristila sam je“, rekla je mademoiselle Chanel, znajući da istinska sreća leži u njenoj vlastitoj kreaciji, ali i puno više od toga – stanje uma, način života ili, kako je znala govoriti, chance je bila njezina duša. Slažem se u potpunosti s Coco Chanel, ali sam godinama pogrešno vjerovala kako sreća ovisi o izvanjskim stvarima. Nisam shvaćala da je ona unutar nas samih, da je sve u našim rukama, da prati hrabre i one koji se usude i da ovisi samo o nama. Kako je to jasno i sažeto objasnio L. N. Tolstoj: „Ako želite biti sretni, budite.“ S tom spoznajom i moj se život promijenio, a upravo su i sreća i prilika poslužile kao inspiracija za Chanel Chance Eau de Parfum.

Parfem namijenjen mlađim generacijama, ali sa svim tradicijskim obilježjima kuće Chanel, na tržištu je predstavljen 2003. Puna, sveobuhvatna i smiona aroma koja na genijalno ekstravagantan način kombinira svježe cvjetne i pikantne elemente odlikuje se primjesama ružičastih bobica peruanskog papra, jasmina i smole pačulija, isprepletenima i pojačanima notama bijelog mošusa, zumbula, korijena indijske visoke trave, agruma, irisa i vanilije.

Od ostalih Chanel parfema, u odnosu na standardne kvadratne i pravokutne, izdvaja se kružnim oblikom bočice i simbolizira, sukladno nazivu, „kolo sreće“. Kada je umjetnički direktor Jacques Helleu zamišljao Chance, nacrtao je krug – jedini oblik koji je mogao skladno koegzistirati s kvadratom Chanel No.5  i dijeliti njegovu bezvremenost. „Malo pomalo iskrsnula je čista, srebrom obrubljena bočica koja će ukrotiti svu njegovu divlju energiju.“ Čep, za razliku od zatvarača od prozirnog zamagljenog stakla na identičnoj bočici Chanel Chance Eau de Toilette, također je srebrni s logom na vrhu.

Linija Chance plasirala je 2007. i zeleni Eau Fraiche te 2010. ružičasti Eau Tendre, o kojemu sam već pisala i čiju recenziju možete pročitati ovdje. Iako su, kako sam već navela, ovi parfemi promovirani kao mladenački, razigrani i lakši od legendarnog No.5, tome opisu više odgovara spomenuti Eau Tendre, dok je Eau de Parfum graciozniji, elegantniji, sofisticiraniji, šarmantniji i po mome mišljenju bliži kultnim Chanel mirisima, a na više mjesta sam i pročitala kako se navodi da je on svojevrsni rival čuvenom Chanel No.5.

Za sve koji se odvaže sanjati, za sve romantike, ovaj nepredvidljivi, istrajni cvjetni miris obara s nogu svojim čarobnim vihorom vesele mašte – idealan opis parfema koji budi sva osjetila i kada ga osjetim u meni aktivira hormon sreće i izmamljuje osmjeh na lice, s mišlju koliko je predivan. Preferiram ga nositi na prijelazu zime u proljeće, a osobito ujesen jer su mi, govoreći iz osobne perspektive, njegove olfaktivne karakteristike savršeno prilagođene za kišne jesenje dane, dok ga tijekom ljeta, kada mi je malo prejak, obično izbjegavam. Izrazito je postojan i zadržava se satima, a kako sam ga neko vrijeme neprestano koristila primijetila sam da mi se uvukao u kožu i garderobu te postao moj zaštitni znak zbog kojega sam dobila brojne komplimente i upite koji parfem nosim.

Jedinstven, profinjen, rafiniran i istovremeno vedar i zavodljiv, Chance Eau de Parfum na mene je ostavio dubok dojam, prepoznatljiv i koji ne može proći neopaženo. Jednostavno rečeno, sreća pretočena u parfem, sreća koju u svakom trenutku možemo zgrabiti i ponijeti sa sobom!
Jeste li probali Chanel Chance  Eau de Parfum? Kakvi su vaši dojmovi? Pišite mi u komentarima.
Do sljedećeg posta, lijep pozdrav!

No comments:

Post a Comment

Back to Top