KARL LAGERFELD + MODELCO LIP LIGHTS LIQUID MATTE LIPSTICK - ICONIC RED


„Ja sam crni nebrušeni dijamant. Oni su rijetki, teško obradivi i zato nekomercijalni.“ Kratak i jednostavan, a usudila bih se reći i savršen opis kojim se Karl Lagerfeld, modni genij koji nas godinama oduševljava svojim dizajnima kao kreativni direktor vlastite, ali i kuća Chanel i Fendi, predstavlja u knjizi „The World According to Karl“. Često se pitamo kako, s obzirom na dob, nimalo ne posustaje i odakle crpi ideje, ali on i danas radi jednakim intenzitetom i žarom kao na početku karijere i ostavlja nas bez daha poslije svake modne revije. Sve što dotakne pretvara u zlato i jednostavno ne zna činiti pogreške, a osim mode briljira i na polju dekorativne kozmetike svojom linijom Karl Lagerfeld + ModelCo. Kao što već zasigurno znate, crvena je moja omiljena boja i naziv Iconic Redme trenutno privukao ovom Lip Lights Liquid Matte ružu, jer sam željela doznati kako u očima Karla Lagerfelda izgleda ikonična crvena.

ModelCoje australski brend koji je osnovala Shelly Sullivan. S obzirom da je kao vlasnica agencije za modele godinama radila u modnoj industriji, imala je priliku prije svake revije proučavati, razgovarati i pozorno slušati želje i potrebe manekenki. Shvatila je da njihovim kozmetičkim režimima nedostaju brzo djelujući, pametni proizvodi koje si mogu priuštiti i s tom spoznajom, u svrhu olakšavanja make-up rutine, 2002. godine osmislila Heated Eyelash Curler. Slijedio ga je inovativni, prvi na svijetu Tan Airbrush In A Cankoji je stvorio cijelu novu kategoriju uljepšavanja na globalnoj razini i zauvijek promijenio način na koji su žene potamnjivale ten. Vodeći se motom: „Kreirajući nešto što žene žele prije nego i znaju da to žele je filozofija na koju se u ModelCo svakodnevno oslanjamo i suština našeg poslovanja – inovacije i pametna ljepota.“, s više od 250 jedinstvenih, efikasnih proizvoda, od kojih nijedan nije testiran na životinjama, ModelCo je brzo izrastao u sveobuhvatnu kolekciju za suvremene žene, i usput od organizacije PETA zaslužio etiketu prijatelja životinja. Osim toga, posvećeni su cilju promjene pogleda na ljepotu, od iznutra prema van.

Suradnja između ModelCo i Karla Lagerfelda spojila je najbolje s obje strane, formule najviše kvalitete i tehnički naprednu ambalažu s profinjenom, modernom i coolumjetničkom estetikom te producirala niz unikatnih, veličanstvenih proizvoda. Asortiman se sastoji od više od 50 proizvoda za lice, oči i usne uz razne modne dodatke, a pakiranje Lip Lights, Lip Balm i Brush Sets osjenčano je siluetom glave Karla Lagerfelda. „Ja sam kao karikatura samoga sebe, kao maska. Za mene venecijanski karneval traje cijelu godinu.“. Možda i ova izjava iz gore navedene knjige donekle objašnjava zašto svoje proizvode ukrašava siluetom, jer ona predstavlja njegovu masku. Ni ovaj ruž nije iznimka, kao ni zaštitni znak – velike crne naočale. Knjiga također govori i o tome: „Nikada ne izlazim bez svojih poznatih tamnih naočala. Sviđa mi se vidjeti, a ne biti promatran – osjećaji izraženi očima su nešto što zaista ne želim plasirati na tržište. Zato ih nosim.“

Uz plastični crni poklopac s ocrtanom siluetom, donji dio ruža je proziran s vidljivom nijansom, a na stražnjoj strani se nalazi ogledalce idealno za preciznu doradu. Međutim, ono što ga čini toliko posebnim i trenutak u kojemu započinje magija jest samo otvaranje, kada se automatski pale dva LED svjetla. Ona mu pružaju futuristički, slobodno bih mogla reći SF izgled i neopisivo su praktična kada ga trebamo poraviti tijekom noći.


Iako Karl Lagerfeld za sebe izjavljuje da je crno-bijelaosoba, očigledno je da on svijet vidi u predivnim bojama, o čemu svjedoče i njegove modne kolekcije i ruževi. Ja sam se odlučila za Iconic Red nijansu jer, kako sam navela, zanimalo me kako iskonska crvena izgleda u očima samog Lagerfelda i mogu zaključiti da se po tome pitanju slažemo i jednako je vidimo. Ovo je istinska, duboka crvena nijansa bez ikakvih podtonova, besprijekorna nijansa koju obožavam, a sigurna sam da bi se i druge obožavateljice crvene složile sa mnom. Osim Iconic Red u kolekciji se mogu pronaći i Merengue, Paris 7eme, Princess Choupette, Rou de Lille i RueLagerfeld – prekrasne ružičaste nijanse, a sve predstavljaju ugodne, dugotrajne tekuće ruževe s brzim sušenjem i intenzivnom, otpornom bojom, ugrađenim LED svjetlima i zrcalom za lako i precizno nanošenje u bilo kojem trenutku i na bilo kojem mjestu.

Formula je također nešto što me oduševljava. Kada se nanese na usne ostavlja dojam sjajila, ali se nakon nekoliko sekundi počinje sušiti i pretvarati u mat ruž koji je izuzetno postojan, bez obzira jedete li ili pijete nešto tijekomdana. Zapravo, toliko je postojan i vodootporan da se na kraju dana morate i pomučiti s nekoliko blazinica i odstranjivačem šminke kako bi ga u potpunosti skinuli s usana. Ova statement formula osigurava punu pokrivenost, klizi usnama kao sjajilo, trenutačno suši i „zaključava“ u boju. A najbolji dio? Boja pri poljupcu ne prelazi s usana na usne! Lip Lights Liquid Matte ruž je ultimativno, ograničeno kolekcionarsko izdanje obvezno za sve ljubiteljice kozmetike.

Od Karla Lagerfelda očekujemo samo savršenstvo i on nam ga bez problema dostavlja. Najbolji primjer je i ovaj ruž, od praktičnog, modernog i futurističkog pakiranja, LED svjetala i zrcala do tekuće formule koja se pretvara u mat, obogaćene suptilnom i privlačnom aromom čokolade.
Jeste li probali ovaj ruž? U kojoj nijansi? Kakvi su vaši dojmovi? Pišite mi u komentarima.
Do sljedećeg posta, veliki pozdrav!

2 comments:

 1. Karmin je predobar, djeluje kvalitetno i malo je reći da je boja savršena. Odličan post. :)

  sweet-dreams-14.blogspot.com - novi post

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti puno, draga Anđela.
   U potpunosti se slažem s tobom oko nijanse jer ovo je jedna od mojih omiljenih crvenih nijansi.

   Delete

Back to Top