DIOR J'ADORE EAU DE PARFUM


„Poslije žena cvijeće je najljepša Božja kreacija!“, jedna je od najpoznatijih rečenica Christiana Diora. On je svoj život posvetio dizajniranju magičnih toaleta koje simboliziraju eleganciju i luksuz, ali nije propustio ni jedan trenutak u kojem bi se divio cvijeću te je nerijetko tražio inspiraciju upravo u tim malim, raznobojnim i mirisnim Božjim remek-djelima. Ja sam osoba koja jednako obožava cvijeće i nikada me ne prestaje fascinirati koliko su pojedini cvjetovi savršeni i kako odišu nekom osobitom gracioznošću i ljepotom. Za mene je uvijek poseban trenutak kada dobijem cvijeće, ali postoji jedan parfem koji predstavlja buket u bočici i za koji kažu da ukoliko ga nekome poklonite, kao da ste mu darovali čudesan cvjetni aranžman, a on je Dior J'adore.

Ovaj sam parfem kupila u božićnom poklon setu, a stigao je u impresivnoj kutiji sa zlatnim detaljima i mašnom. Zanimljiva je priča između modne kuće Dior i zlata. Jean Cocteau je svojedobno izjavio kako je Dior genij našeg vremena, čije čarobno ime ukazuje i na Boga (Dieu) i na zlato (Or), što bi značilo da je Dior Božje zlato. Zbog toga je ovaj plemeniti metal glavno obilježje kuće Dior, a i parfem je, od bočice koja ima senzualne i ženstvene krivulje legendarne amfore osmišljene rukom samog Christiana Diora i koja je na vrhu ukrašena čuvenom Masai ogrlicom, do tekućine unutar u potpunosti protkan zlatom.

J'adore sklada čarobnu simfoniju mirisa i u sebi objedinjuje najljepše cvijeće iz cijeloga svijeta: zelene i egzotične note ylang-ylanga, osjetljive i glatke ruže iz Turske i Damska, tonove marelice i voćnog džema jasmina iz Grassea, indijski Sambac jasmin s toplim aspektima cvijeta naranče te indijsku tuberozu u svoj svojoj bijeloj raskoši. Riječ je o kompoziciji koja spaja kontraste, pretvarajući ikoničnu osebujnost cvijeća u privlačnu, jedinstvenu i tajanstveno harmoničnu cjelinu. Dior J'adore uprizoruje bajkoviti, fantastični cvijet i nosi naziv po izrazu koji Francuzi koriste kada žele izraziti svoje zadovoljstvo ili uživanje u nečemu, a otkriva se kao izvanredni miris koji bez imalo napora uspijeva biti zavodljiv, senzualan, ženstven i puten, ali ne ohol i umišljen.

Uz njega sam na dar dobila i uljepšavajuće mlijeko za tijelo. Ova lagana emulzija blage mliječne teksture obogaćenu je pamučnim nektarima i ekstraktom cvijeta jasmina koji vlaže i poboljšavaju tonus kože. Mlijeko je aromatizirano veličanstvenim mirisom parfema koji je postojan satima, a često mi se znalo dogoditi da ga na gardarobi osjetim i danima. Volim koristiti ova dva proizvoda u kombinaciji, tako što prvo nanesem mlijeko za tijelo i zatim parfem te imam osjećaj kao da sam umotana u nježni, zlatni i mirisni J'adore plašt koji me prati tijekom cijelog dana.

Christian Dior također je rekao da parfem više govori o ženi od njenog rukopisa, a s ovim ćete itekako privući pozornost. Alegorično zlato kuće Dior utisnulo je svoj blistavi pečat i u J'adore Eau de Parfum, utkano je u ekskluzivnu formu bočice i nevjerojatni miris koji je svojevrstan poziv na užitak svim čulima.

Jeste li probali Dior J'adore parfem? Kakvi su vaši dojmovi? Pišite mi u komentarima.
Do sljedećeg posta, veliki pozdrav!

No comments:

Post a Comment

Back to Top