CHANEL LA PALETTE SOURCILS – BROW POWDER DUO & STYLO SOURCILS WATERPROOF DEFINING EYEBROW PENCIL


„Smatram da ništa ne uokviruje lice tako lijepo i da ga ništa tako trenutno ne 'podiže' kao savršeno oblikovane obrve.“, izjavila je Anastasia Soare, svijetu poznata kao „Kraljica obrva“ i osnivačica Anastasia Beverly Hills, kozmetičkog brenda koji se proslavio zahvaljujući proizvodima za oblikovanje obrva. Slažem se s tvrdnjom da odlično oblikovane obrve mogu uljepšati naše lice, čak ako ne nosimo i trunku šminke. Ja svoje obrve oblikujem pomoću La Palette Sourcils De Chanel – Brow Powder Duo i Stylo Sourcils Waterproof Defining Longwear Eyebrow Pencil.

Također, ne postoji ništa što uokviruje oči bolje od lijepo oblikovanih obrva, a najbitnije ih je držati urednima, uravnoteženima i skladnima u odnosu na oblik našeg lica i očiju. Loše oblikovane obrve često mogu dovesti i do prave estetske katastrofe, a kako bi izbjegli eventualne pogreške pri prvom oblikovanju, uvijek preporučujem odlazak stručnjaku. Razlog je jednostavan: druga nas osoba, profesionalac, vidi drugačije no što mi sami sebe vidimo pa brže i lakše može uskladiti naše želje s mogućnostima, a nakon što su nam obrve jednom oblikovane, dalje ih možemo sami održavati.

Trik koji koristim je da prije svakog čupanja obrva nekoliko minuta na licu držim topao i vlažan ručnik kako bi folikule dlačica popustile, a čupanje proteklo što lakše. Zatim ih počešljam prema gore i, ukoliko se pojave malo dulje dlačice, ošišam njihove vrhove škaricama.

Oblik obrva određujem pomoću kistića za popunjavanje, a u tu svrhu može poslužiti i olovka ili štapić. Kod svake obrve važan je prirodni luk, a najbitnije mu je odrediti početak, najvišu točku i vanjski rub. Početak se određuje tako da kistić prislonite okomito uz nos, tako da dodiruje unutarnji rub oka. Mjesto gdje se vrh spaja s obrvama trebalo bi biti početak i sve dlačice koje se nalaze izvan te linije potrebno je počupati. Najviša točka luka može se utvrditi tako da kistić prislonite na vrh nosa i usmjerite preko središta zjenice oka do vrha obrva. Mjesto gdje se siječe s obrvama označava najvišu točku. Za određivanje vanjskog ruba položite kistić dijagonalno od vanjskog ruba nosa prema vanjskom rubu oka i mjesto gdje dodiruje obrve signalizira krajnju točku do koje bi trebale dosezati.

Nakon što počupam sve dlačice koje se ne uklapaju u oblik započinjem s popunjavanjem na mjestima gdje je to potrebno i za to koristim La Palette Sourcils De Chanel – Brow Powder Duo – 50 Brun. Osim u crnoj kutijici s bijelim logom na sredini, ova je paleta dodatno zaštićena luksuznom i elegantnom baršunastom vrećicom, a samo se kućište odlikuje velikim ogledalom, idealnim za oblikovanje obrva. Uz njega dolazi i sva potrebna oprema: češljić za raščešljavanje, pinceta i kistić za nanošenje nijansi – svijetlosmeđe i nešto tamnije smeđe, gotovo crne. U sebi sadrže mineralne pigmente te se zbog toga lako nanose, ne truse i postojane su satima. Pakiranje je od 4 grama, a uz 50-Brun raspoloživa je još i 40-Naturel paleta. To bih istaknula kao nedostatak, jer samo dvije paletice nisu dovoljne kako bi svatko mogao pronaći onu koja mu najbolje odgovara. Još jedan nedostatak je to što nisu vodootporne pa ih ja upotrebljavam isključivo zimi. Međutim, uvijek ih nosim u torbici za svaki slučaj, ako trebam provjeriti ili popraviti obrve.


Za vrijeme sunčanih ljetnih mjeseci, kad mi je bitna postojanost unatoč visokim temperaturama, preferiram koristiti Chanel Stylo Sourcils Waterproof Defining Longwear Eyebrow Pencil. Na jednom se kraju nalazi češljić, a na drugome aplikator koji omogućuje nanošenje tankih linija i popunjavanje obrva. Uključuje kombinaciju pigmenata, ulja i prirodnog voska, a može se pronaći u 6 nijansi, od kojih je moja 810-Brun Profound.  

I ovaj proizvod neizbježno nosim u torbici. Olovku koristim češće jer je vodootporna i ne moram strahovati da će moje obrve izgubiti oblik nakon što ih ujutro uredim, a u paleti imam sve potrebne „alate“ za sitne dorade i provjeru make-upa.

Jeste li probali neki od ovih proizvoda? Kakvi su vaši dojmovi? Koje proizvode vi koristite za oblikovanje obrva? Pišite mi u komentarima.
Do sljedećeg posta, veliki pozdrav!

2 comments:

 1. Post je super. Slike i tekst su, kao i uvijek odlično odrađeni, a paleta za obrve mi djeluje zaista kvalitetno. :)

  sweet-dreams-14.blogspot.com - novi post

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti puno! Drago mi je čuti da ti se sviđa post i fotografije!
   U potpunosti si u pravu, ovi proizvodu su jako kvalitetni!
   Uživaj u vikendu!

   Delete

Back to Top