CHLOÉ LOVE STORY EAU DE PARFUM


„Najljepši osjećaj na svijetu je kada te voli osoba koju voliš.” Po meni, ljubav je najsnažnija emocija, ona koja nam pruža osjećaj kao da ćemo poletjeti, snagu i hrabrost, a jedan od najboljih citata koji je opisuje jest: Mogu osvojiti svijet jednom rukom, dok me ti držiš za drugu“. Svatko od nas ima svoju ljubavnu priču, ali nedavno mi je palo na pamet jedno pitanje. S obzirom na činjenicu da smo mi ljudi skloni puno stvari prikazati kroz brojke te znamo točno reći koliko ima dana u godini, kolika je površina neke države, koliko ima sekundi u jednom danu, koliko smo udaljeni od Jupitera, kolika je populacija planeta Zemlje, zanima me je li nekome nekada palo na pamet izbrojati koliko je bilo ljubavnih priča ili koliko ih je u ovom trenutku? Znamo za brojne slavne ljubavne priče u povijesti, neke opisane u knjigama, neke prikazane u filmovima, neke u čast kojih su podignute monumentalne građevine poput Taj Mahala, ali što je s ljubavnim pričama „običnih ljudi“? Upravo su one poslužile kao inspiracija za parfem Chloé Love Story.

U Parizu, gradu svjetla i ljubavi, nalazi se Pont des Arts ili, kako ga neki još nazivaju, Most ljubavi, na koji su zaljubljeni parovi iz cijelog svijeta zaključavali ljubavne lokote sa svojim inicijalima, a zatim ključeve bacali u rijeku Seinu kako nitko drugi ne bi mogao "otključati" njihova srca. Ovaj ritual „zaključavanja dviju duša“ navodno potječe još iz drevne Kine, gdje se lokoti mogu pronaći u hramovima, na svetim planinama pa čak i na metalnim lancima pričvršćenima na Kineski zid. Mostove s ljubavnim lokotima moguće je vidjeti i u mnogim drugim gradovima i oni bi mogli upriličiti pogodna mjesta za brojanje ljubavnih priča. Za ilustraciju je dovoljno reći kako se jedan dio mosta urušio pod težinom od 45 tona lokota, ali i to je mali broj u odnosu na stvarni broj ljubavnih priča na svijetu.

Ljubavni lokoti su i nadahnuli kreaciju bočice Love story parfema, jer je kombinacijom prozirnog stakla sa zlatnim detaljima na vrhu repliciran metalni lokot u novom elegantnom i luksuznom obliku. Na poleđini je staklo izrezbareno kako bi podsjećalo na izgled orginalnih lokota. Ne samo bočica, nego i sam naziv i cijela pripovijest izviru iz pariških romansi, a modna kuća Chloé, sa sjedištem dakako u Parizu, odlučila je ovjekovječiti i pretočiti ljubavne priče i lokote u parfem.

Ovaj brend poznat je po svojim chic, elegantnim, jednostavnim i nježnim kreacijama, a svakako i sama kutija odražava tu filozofiju. Ona je izrađena od bijelog kartona sa zlatnim slovima na sebi, nenametljiva, ali krajnje graciozna i rafinirana, kao i parfem. Bočica od providnog stakla s gotovo neprimjetnim zlatnim slovima Love Story na sebi, ugraviranim Chloé nazivom na zlatnom dijelu i finom vrpcom koja svojom neusiljenom vezenošću upotpunjuje ženstvenost plisiranog stakla, u potpunosti reflektira luksuzni minimalizam modne kuće Chloé. Parfem dolazi s porukom „Vaša bočica je dragocjena i delikatna. Molimo vas ne povlačite prsten nagore i ne gurajte ga naprijed!“ Prije nanošenja parfema na tijelo zlatni prsten potrebno je povući natrag, podignuti stakleni čep i osloboditi raspršivač.

Cvjetna ljubavna priča, svježi i senzualni Eau de Parfum, otvara svoje latice jasminom s Madagaskara - cvijetom sreće i zavodi blistavim notama cvijeta naranče koji čini srce ovoga parfema, dok gornje note oplemenjuje neroli, a bazne cedar. Miris bih opisala kao ženstven, elegantan i zavodljiv, ne odviše jak i upadljiv, ali taman dovoljan da se drugi okrenu za vama. Za mene predstavlja savršeni dnevni parfem, jer ga mogu nositi tijekom cijele godine, neovisno o godišnjem dobu.

Ovakav klasik među parfemima, kao ni ljubav, nikada neće izaći iz mode. Slikovito rečeno, on zrači nezaboravnom esencijom privlačne slobode, a svojim cvjetno svježim tonovima i dizajnom lokota simbolizira istinsku romantičnu ljubav.

Nakon što se dio mosta Pont des Arts urušio, Pariške su vlasti zbog sigurnosti odlučile ukloniti sve lokote i zabranile postavljanje istih u budućnosti. Zbog toga Love Story služi i kao podsjetnik na jednu tradiciju, na jedno vrijeme kada su zaljubljeni parovi dolazili zaključati svoju romansu u Grad ljubavi. Ukoliko niste imali priliku otići u Pariz zaključati lokot s inicijalima vaše ljubavi, svaki put kada pogledate ovaj parfem sjetite se što on poručuje: za dokaz ljubavi ionako nisu potrebni nikakvi materijalni predmeti, ona je zaključana u vašem srcu i svakodnevno je možete dijeliti s osobom koju volite.  

Jeste li probali Chloé Love Story parfem? Kakvi su vaši dojmovi? Pišite mi u koomentarima.
Do sljedećeg posta, veliki pozdrav!

2 comments:

 1. Post je predobar, a parfem mi djeluje predobro. Recenzija je sjajna i zaista mi se dopada. <3

  sweet-dreams-14.blogspot.com - novi post

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti puno!
   Drago mi je čuti da ti se sviđa recenzija jer to mi mnogo znači i potrudit ću se da i buduće budu jednako dobre.

   Delete

Back to Top