ANASTASIA BEVERLY HILLS LIQUID LIPSTICK – SOFT LILACSlikarstvo je jedno od najimpozantnijih i najveličanstvenijih dostignuća čovječanstva. Promatrati tu neopisivu umjetnost koju je Horacije opisao kao: „Slika je pjesma bez riječi!“, za mene je uvijek poseban doživljaj. Najviše volim renesansu jer, koliko god dugo gledala i divila se slikama iz toga vremena, još uvijek ne mogu povjerovati koliki se genij skrivao u ljudima što su slikali toliko vjerno te se čini kao da će nam se njihove kreacije u svakom trenutku obratiti. Nažalost, s takvim se djelima danas više ne susrećemo i mnogi ističu kako je renesansa bila specifično vrijeme osobitih talenata. Ananda Coomaraswamy je npr. imao nešto drugačije mišljenje pa je jednom rekao: „Umjetnik nije posebna vrsta osobe, nego je svaka osoba posebna vrsta umjetnika.“ Meni takva teorija nije posve prihvatljiva jer vjerujem da je za stvaranje primjerice Mona Lise zaista bila potrebna izvanredna i neponovljiva osoba, ali se slažem u pogledu toga da se u svima nama skriva određeni tip umjetnika. I svaku osobu koja šminka lice mogli bi shvatiti kao svojevrsnog artista jer, kao što su slikari imali prazno platno koje su ispunjavali bojama i oblicima, tako i mi imamo naše lice na koje uvijek prvo nanosimo tekuću podlogu i/ili puder te se dalje uz pomoć rumenila, highlightera i sjenila nastavljamo igrati dok ne postignemo željeni učinak. Nevjerojatno je do koje mjere šminka može transformirati lice i koliko ga može uljepšati, a osoba jako dobro svjesna te činjenice je Anastasia Soare, osnivačica brenda Anastasia Beverly Hills, čiji me tekući ruž u nijansi Soft Lilac osvojio na prvi pogled.
Oduvijek su me fascinirale priče ljudi koji su se unatoč svim životnim neprilikama i okolnostima izborili za sebe te svojim primjerom dokazali kako je moguće ostvariti svoj san, neophodno je samo vjerovati i vrijedno i predano raditi na njemu. Jedna od njih je i Anastastia Soare, koja je 1989. s kćerkom emigrirala iz Rumunjske u SAD bez znanja engleskog jezika i financijskih sredstava. Međutim, to je nije spriječilo u postizanju „američkog sna“. Zaposlila se u kozmetičkom salonu gdje je ubrzo uvidjela kako se oblikovanju obrva ne posvećuje dovoljna pozornost i da one predstavljaju neznatnu, simboličnu stavku u facial tretmanima. S obzirom na diplomu iz povijesti umjetnosti, osvijestila je važnost lijepo oblikovanih obrva i bila je itekako upoznata s time da su renesansni umjetnici, kada su željeli promjeniti emocije na licu subjekta, mjenjali vizuru njihovih obrva. Iskoristivši svoje stručno znanje, 1990. godine predstavila je novu uslugu oblikovanja obrva Golden Ratio Eyebrow Shaping Method te pokrenula istinsku revoluciju i utemeljila novu trajnu kategoriju u modernoj industriji ljepote. 
Zlatni omjer, neki ga još nazivaju "božanskom proporcijom“, smatra se krajnjim, nenadmašnim i apsolutno savršenim rezom u prirodi, a svojim harmonijskim ravnovjesjem između izrazite preciznosti i kaotičnog disbalansa izaziva neposrednu i uzvišeno sveobuhvatnu ugodu u oku promatrača. Tijekom stoljeća veliki i značajni mislioci kao Pitagora, Leonardo da Vinci i Albert Einstein dokumentirali su kako je ljudsko oko kodirano za prepoznavanje zlatnog reza, tog univerzalnog fraktalnog dizajna prirode. Matematički omjer izražen slovom grčkog alfabeta phi, u kojemu se manji dio odnosi prema većemu kao veći prema cjelini, označava ključ za pronalazak ravnoteže, simetrije i ljepote. Nadahnuta ovim prastarim omjerom, Anastasia je osmislila jedinstvenu metodu jer je, slijedeći ta načela, imala mogućnost stvoriti niz lukova koji idealno uokviruju i odgovaraju bilo kojem obliku lica. Sama je izjavila: „Naše su oči suštinski uvježbane uočiti božanski omjer i trenutno ga povezati s ljepotom i skladom.“ Zahvaljujući svojoj tehnici usrećila je milijune žena diljem svijeta, a one su napokon dobile priliku ponositi se besprijekorno oblikovanim obrvama. Također, za svoj je rad sasvim zasluženo primila brojna priznanja i nagrade.
Iako proizvodi za obrve čine temelj poslovanja Anastasia Beverly Hills brenda, među najbrže rastućima u svijetu ljepote danas, ono je prošireno i na palete sjenila te proizvode za usne, a od njih me osobno privukao tekući ruž nijanse Soft Lilac.
Ruž karakterizira tekuća, do u tančine pigmentirana formula koja se suši sve do bestežinskog mat završnog sloja i pruža dugotrajnu boju, producira izgled punijih usana i postojana je cijeloga dana. Dostupan je u 45 nijansi, dovoljno raznovrsnih za prilagodbu, što znači da ih je moguće miješati i usklađivati bez gubitka pigmenta. Ambalažiran je u prozirnoj tubici kroz koju se vidi nijansa, sa srebrnim čepom s dvostranim plosnatim aplikatorom i zaobljenim vrhom koji distribuira optimalnu količinu proizvoda za preciznu primjenu. Ruž se u dodiru s usnama odmah počinje sušiti, a prati ga miris tipičan za sve tekuće varijante. Kada ga nanesem uopće nemam dojam da imam bilo što na usnama, izuzetno je lagan i poprilično „tvrdoglav“ pa ne zahtijeva nikakve popravke, neovisno o tome jedemo li ili pijemo u međuvremenu. Čak i dok ga skidam moram iskoristiti 2-3 tufera kako bih ga u cjelosti uklonila. Bez obzira što je ovo mat ruž, ne isušuje mi usne i zbog toga mi je favorit za prijelazno razdbolje između zime i proljeća.
Zavidan broj od 45 nijansi uistinu osigurava svakome izbor one odgovarajuće,  od svjetlijih do tamnijih nude, ružičastih, koraljnih, crvenih do unikatnih plavih. Soft Lilac je blijedo ljubičasta i iako nikada nisam mislila da ću usne ukrasiti tom bojom, djeluje toliko neutralno i neupadljivo da je bez problema mogu nositi preko dana.
Išla bih toliko daleko i ustvrdila da je make-up suvremeni oblik slikarstva s drugačijim platnom i drugim materijalama - bojama iz paleta, ruževima i s činjenicom da na kraju svakoga dana brišemo naše „umjetničko djelo“ , umijemo lice, a ujutro opet krećemo s novom i drukčijom slikom.
Jeste li probali neku od nijansi Anastasia Beverly Hills tekućeg ruža? Kakvi su vaši dojmovi? Pišite mi u komentarima.
Do sljedećeg posta, veliki pozdrav!


No comments:

Post a Comment

Back to Top