CHOPARD WISH EAU DE PARFUM


Osoba sam koja ne vjeruje u slučajnosti, već smatram kako se sve događa s razlogom i za veće dobro. Možda ga u određenom trenutku ne vidimo, ali kada nakon nekog vremena pogledamo u prošlost sve se posloži, svaki dio slagalice padne na svoje mjesto i sve nam postane jasno, kao da je oduvijek i trebalo biti upravo tako. Također vjerujem kako su svi ljudi, predmeti, životinje i sva priroda na planetu Zemlji neraskidivo spojeni nekim nevidljivim nitima koje nas vuku u pravcu onoga što nam je suđeno. Danas ću s vama podjeliti jednu priču čija mi istinitost i dalje izaziva nedoumice, priču o vlastitoj nevjerojatnoj povezanosti s parfemom Chopard Wish.

Još iz tinejdžerskih dana pamtim dvije izreke: „Ne zaboravi, dijamanti su stvoreni pod pritiskom“ i „Ti si dijamant, ne mogu te slomiti“, i one su mi postale nit vodlja u teškim trenutcima života. Kao što znate, dijamanti su najtvrđi i nesalomljivi mineral na svijetu, a  pod velikim pritiskom izranja njihova zadivljujuća ljepota. Bez obzira s kakvim sam se situacijama susretala, vjerovala sam da ću iz njih izaći kao bolja osoba i kada sam razmišljala o odustajanju sjetila bih se ovih mudrosti i nastavila dalje, stekla novo iskustvo koje bi me upotpunilo kao osobu i pripremilo za sljedeću stepenicu života. 

Dugo sam vremena tražila komad nakita koji ću svakodnevno moći nositi i u svakom se trenutku podsjetiti na ono što me ohrabruje. Željela sam imati dijamant, ali ne kamen, nego privjesak koji utjelovljuje njegov oblik. Međutim, nikako nisam uspijevala pronaći onaj idealni, onakav kakvim sam ga zamišljala, sve dok ga igrom slučaja nisam ugledala u Wish Jewelry trgovini, gdje je u izlogu stajao privjesak za narukvicu o kojem sam oduvijek maštala. Kupila sam ga netom prije preseljenja u Norvešku i prvih se mjeseci, dok je trajao proces prilagodbe na novu sredinu, nisam razdvajala od njega. Samo jedan brz pogled na zapešće bio je dovoljan za novu dozu snage i odlučnosti.

U knjizi koju sam čitala kao dijete, Pinocchio, skriva se rečenica koje se i danas rado sjećam: „Najčudesnije bajkovite stvari su moguće, a sve počinje sa željom!“ Primjerice, željela sam započeti s pisanjem bloga, ali uvijek sam odgađala taj korak jer sam se plašila rekacije svoje okoline i nisam bila sigurna u sebe. Onda sam negdje pročitala: „Želja vam nikad ne dolazi bez moći da je ostvarite.“ I to je u potpunosti istina! Kako je vrijeme odmicalo ja sam sve više realizirala ideju, a rezultat je The Exclusive Beauty Diary. Razmišljajući što bih mogla odabrati kao logo, jedna stvar se neizbježno nametnula – dijamant. I to zbog svega što mi osobno predstalja, a istovremeno i što kao dragi kamen simbolizira ekskluzivnost i luksuz, što nepogrešivo i neposredno odgovara nazivu bloga.

I tako sam jednoga dana ušla u trgovinu i na polici ugledala parfem koji je na kutiji imao logo identičan onome na blogu i identičan privjesku na mojoj narukvici. Odmah sam neupitno znala da ga moram pomirisati, a kada sam prišla bliže ostala sam zaprepaštena – bočica je bila u obliku dijamnta. Nisam mogla povjerovati svojim očima, toga momenta od uzbuđenja nisam mogla pojmiti toliku slučajnost, a jednako silno iznenađenje izazvala je činjenica da je parfem artikl draguljarske kuće Chopard, u svijetu poznate po svojim unikatnim, profinjenim satovima i komadima nakita koji oduzimaju dah. Naime, do tada nisam znala da njihov asortiman obuhvaća i parfeme. 1860. godine u selu Sonvilier u Švicarskoj, Louis-Ulysse Chopard, sin farmera, osnovao je kuću specijaliziranu samo za proizvodnju satova. U svojoj je radionici ovaj urar osmišljavao umjetnička djela inovativnog dizajna, s najvišim standardima u pogledu kvalitete, točnosti i pouzdanosti, što mu je omogućilo „osvajanje“ Švicarske i ostatka svijeta u dobi od 24 godine. Naslijedio ga je njegov sin Paul-Louis te poslovno sjedište preselio u Genevu, nastavljajući  s izradom izuzetno preciznih satova s visokim stupnjem tehničke sofisticiranosti, a s godinama je proširao svoju djelatnost i na produkciju predivnog nakita. 1992. godine brend se udružio s kozmetičkom markom L'Oreal i na tržište lansirao svoj prvi parfem, nakon čega je plasirao i nekolicinu drugih, a među njima i Wish.

Preciznost i posvećenost detaljima s kojom kreiraju satove i nakit očitovala se i u jednako pomnoj selekciji sastojaka za parfem. Gornje note nevjerojatnog mirisa uključuju kozju krv, bagrem, cvijet naranče, kokos, ogrozd, brazilsku palisandrovinu, krušku, crni ribiz i japansku yuzu naranču, središnje su med, ljubičica, orhideja, mlijeko, suncokret, đurđica, jasmin, magnolija i osmantus, dok se bazne sastoje od sandalovine, jantara, pačulija, vanilije, karamele, tamjana i tonka graha. Sve one čine istančano kompleksnu, kremasto-slatku aromu koja budi sva osjetila i oko sebe širi auru zavodljivosti. Chopard Wish spada u kategoriju onih koje jednostavno volite ili ne volite, ne postoji sredina. Ja pripadam u prvu skupinu, a obožavam ga nositi noću, kada mi se osobito sviđa slatki veo kojim me obavija. Postojan je satima, a u garderobi se zna zadržati i danima.

Kao što sam već spomenula, bočica je dijamantnog oblika sa srebrnim čepom. Svaku put kada svrnem  pogled na nju dojma sam da umjesto parfema policu krasi moj vlastiti ogromni dijamant! Još uvijek mi je teško vjerovati u istovjetnost oblika dijamnta na mojoj narukvici, u logu bloga i na kutiji i samoj bočici, još teže u to da se ime trgovine u kojoj sam privjesak pronašla poklapa s imenom parfema - Wish, a povrh svega su temelj Chopard nakita upravo dijamanti. Možda ću u budućnosti dokučiti i savršeno razbistriti tu naizgled zamršenu i neočekivanu podudarnost, ali zasad mi ona izmamljuje radostan osmijeh na lice.

Jeste li se susreli s Choprad Wish parfemom?  Ili nekim drugim iz ove kuće? Kakavi su vaši dojmovi? Pišite mi u komentaria.
Do sljedećeg posta, veliki pozdrav!

No comments:

Post a Comment

Back to Top