MAC SPEAK LOUDER CREMESHEEN LIPSTICK - DARIVANJE


Meni ljepota nikada nije predstavljala samo nešto izvanjsko, fizičko, materijalno i vidljivo na prvi pogled. Naprotiv, uvijek sam je povezivala s našim unutarnjim bićem, nečim što nosimo duboko u sebi i što čini jedan aspekt i iskru naše esencije i naše duše, a time i našeg izgleda. Ovdje ne govorim o savršenim proporcijama lica, po mjerama zlatnog reza, koje mnogi smatraju preduvjetom ljepote. Često sam se susretala s djevojkama i ženama predivnog lica, ali nerijetko je nešto nedostajalo kako bih stekla dojam istinske ljepote. Poznata je izreka:  „ljepota je u oku promatrača“, s kojom se u potpunosti slažem i podupirem svačije pravo na drugačiju percepciju ljepote, međutim za mene to nije samo vanjština, lijepo lice i zgodno tijelo, nego i stav osobe, manire i samouvjernost koja oblikuje vrlinu da se u svakom trenutku otvoreno i bez straha zauzmemo za svoje stavove i iznesemo svoje mišljenje o raznim temama. Oduvijek sam se divila ljudima s tom vrstom hrabrosti, pojedincima koji naglas govore što misle bez bojazni od osude drugih. Ja nisam bila takva, cijelo svoje djetinjstvo i srednju školu plašila sam se iskazati bilo kakvo mišljenje u brizi da se netko ne naljuti ili uvrijedi mojim riječima. Kako je vrijeme odmicalo, uvidjela sam da neki ljudi nemaju taj problem. Oni su uvijek otvoreno objašnjavali i branili svoje stavove i mišljenja bez obzira kako će to drugi prihvatiti. Time naravno mislim na ljude koji na pristojan, kulturan i civiliziran način, bez podizanja tenzija, uobličuju svoja stajališta, riječima koje nisu arogantne, drske, umišljene ni uvredljive prema bilo kome. Za vrijeme studija, kada sam imala priliku upoznati brojne različite ljude i voditi raznovrsne razgovore, i ja sam odlučila uvježbati tu tehniku i početi bezuvjetno stajati iza svojih misli, riječi i stavova. Shvatila sam da ćemo u životu naići na nekoliko vrsta osoba: neki će vas cijeniti zbog vaše samopuzdanosti i nedvosmislenosti, neki će „dignuti nos“ ako kažete nešto s čime se možda ne slažu, a neki će vas pokušati uvjeriti da ste u krivu. U konačnici je sve to nebitno.

Ono što jest bitno je da se na kraju dana, kada u glavi premotavate neki razgovor, osjećate dobro, a ne da svom odrazu u zrcalu mrmljate: ja se s time ne slažem, možda sam trebala reći ovo, zašto nisam rekla ono, nadam se da će sugovornik zaključiti što sam mislila/htjela/željela reći. Neće. Nitko ne može čitati naše misli i zbog toga moramo bezrezervno jasno reći ono što nam je na umu. Tako ćemo se i sami osjećati bolje, ispunjeno i zadovoljno, iz nas će zračiti sveobuhvatna, graciozna ljepota prepuna značenja i sadržaja, a ne samo hladna, besprijekorna i isprazna maska kojom nastojimo zadiviti svijet i s kojom zapravo tražimo alibi i obmanjujemo same sebe, pothranjujući taštinu i samoproglašenu vlastitu važnost i status u društvu isključivo na račun izgleda ili svote koju smo potrošili na skupocjenu odjeću i šminku, ne bi li zabljesnuli izvana i izmamili uzdahe i okretanje glava u našem smjeru. Tada i jedino tada će i drugi primijetiti našu individualnu vrijednost i poštovati nas iz ispravnih razloga, a to je, kao i ljepota u svojoj suštini, nešto neprocjenjivo.

Dan Oswald je rekao: „Dobra komunikacija mora biti iskrena, otvorena i dvosmjerna.“  Na to nemam apsolutno nikakvu primjedbu jer je smatram središnjom niti svakog odnosa. „Komunikacija za vezu znači kao kisik za život, bez nje umire.“ Također, kriva ili lažna komunikacija može dovesti do prekida odnosa i zato je neizmjerno važno, s kime god razgovarali, s dečkom, mužem, poslodavcem, roditeljima ili profesorima, jasno i argumentirano artikulirati svoje nazore. Na ovaj tekst potaknuo me naziv nijanse nagradnog MAC ruža za travanj - Speak Louder, iako ne preporučujem povisivanje glasa u ophođenju s drugim osobama. Uvjerena sam da time postižemo kontraefekt i izazivamo burne rasprave i svađe, dok smirenim tonom smislenije i lakše prenosimo poruku koju želimo.

Prilikom odabira koncentrirala sam se na svjetliju, veseliju i razigraniju nijansu, s obzirom da smo zakoračili u proljeće i u ormare spremamo kapute, a s njima i tamnije boje. Speak Louder je opisana kao „čista, mak-plava ružičasta”, živahna, umjereno zatamnjena ružičasto-crvena sa suptilnim plavim podnotama i nježnim prirodnim sjajem. Dio je Cremesheen kolekcije čije ruževe krasi ugodna formula balzama, srednja pokrivenost i polusjajni finish. Boju je do željenog intenziteta moguće nadograditi dodatnim slojevima, a ova mi se nijansa učinila idealnom za početak proljeća.

GIVEAWAY PRAVILA
Za sudjelovanje u Giveawayu potrebno je pretplatiti se na The Exclusive Beauty Diary YouTube kanal i zapratiti Instagram profil. Sretni dobitnik bit će izvučen slučajnim odabirom i proglašen 1-og u sljedećem mjesecu, kada započinje i novi Givaway s novom nijansom MAC ruža. Ukoliko ste se jednom pretplatili na YouTube kanal i zapratili Instagram profil, ostajete u igri i za nadolazeće mjesece te možete osvojiti neki od budućih ruževa. Ime pobjednika objavit ću na kraju posta i  kontaktirati ga putem Instagrama, a u slučaju da u roku od 10 dana ne dobijem povratnu informaciju, 11-og u mjesecu izabrat ću novog dobitnika.
U nagradnoj igri mogu sudjelovati stanovnici sljedećih država: Albanija, Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Irska, Island, Italija, Kosovo, Latvija, Litva, Mađarska, Makedonija, Nizozemska, Norveška, Njemačka, Poljska, Portugal, Rumunjska, Rusija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska, Ukrajina i Ujedinjeno Kraljevstvo. 

Svima vam iskreno želim puno sreće, uživajte u lijepim i sunčanim danima i, ukoliko do sada niste iznosili svoje mišljenje, možda je upravo početak proljeća pravi trenutak za to. Nikada ne znate kome će za oko zapeti vaša ljepota dok govorite, jer ljepota nije samo u vanjskom izgledu, nego i u bezbroj drugih sastavnica, a jedna od najvažnijih je sposobnost jasne i glasne komunikacije. Još jednom, puno sreće i veliki pozdrav do sljedećeg posta!

DOBITNIK/ICA: Ana Balić

1 comment:

  1. Dopada mi se poenta posta i ovaj dio gdje govoriš o unutrašnjoj ljepoti, jer, bar kod mene, ona je uvijek u prvi plan u odnosu na spoljašnju, te sam zato odlučila prokomentarisati post. Što se tiče giweawaya, neću učestvovati, jer nemam običaj da se šminkam, te ću prepustiti nagradu drugima. <3

    sweet-dreams-14.blogspot.com - novi post

    ReplyDelete

Back to Top