BOBBI BROWN INTENSIVE SKIN SERUM FOUNDATION SPF 40 & LUXE LIQUID LIP HIGH SHINE – TAHITI PINK 10Koja je tajna ljepote?, jedno je od najitrigatnijih pitanja koje zanima mnogobrojne pripadnice ljepšeg spola, i ne samo njih. Dubljim istraživanjem ispoljavaju se karakterističnosti pojedinih dijelova svijeta, obilježene bezbrojnim tretmanima i preparatima, a predstavljaju se kao ključ za otkrivanje misterija ljepote. Time se labirint ove zagonetke naizgled dodatno produbljuje, a zapravo odgovor po mom mišljenju nije nimalo kompliciran i sažet je u jednoj jedinoj rečenici Bobbi Brown: „Tajna ljepote je jednostavna – budi ono što jesi.“ Ljepota nije u savršenom izgledu, ističe Bobbi, nego u veličanju svoje individualnosti. U današnjem svijetu, gdje pod utjecajem medija stalno slušamo o idealnim proporcijama tijela ili o besprijekornim crtama lica koje se mogu postići pomoću šminke i/ili plastičnih operacija i zbog čega žene i djevojke nastoje promijeniti sebe kako bi zadovoljile te standarde, pitam se koliki je broj onih koje se pogledaju u zrcalo i kažu: „savršena sam ovakva kakva jesam“. Svjesna sam da je za takvu izjavu potrebno samopouzdanje, koje za Bobbi Brown predstavlja istinsku ljepotu. Kako se osjećamo u pogledu samih sebe je neusporedivo važnije od toga kako izgledamo, a osjećati se samopouzdano i ugodno u vlastitoj koži je ono što nas čini lijepima.

Graditi karijeru u nerijetko okrutnoj beauty industriji i biti u kontaktu s najljepšim ženama svijeta znači i imati neposredan uvid u ono što smatramo ljepotom. Stoga me osobito veseli činjenica što dijelimo isto mišljenje, jer Bobbie Brown je jedna od rijetkih osoba s čijom se filozofijom apsolutno slažem. Njene mnogobrojne izjave izražavaju i moj pogled na ljepotu, onu koja izbija iznutra i koja uvelike nadilazi površinski sloj. Karijeru profesionalne majstorice šminke započela je 1980. godine, kada se s diplomom kazališne šminke sa sveučilišta Emerson preselila u New York. Već sljedeće godine surađivala je na uredničkim poslovima časopisa Glamour, a 1987. šminkala je Naomi Campbell za naslovnicu magazina Vogue. Postala je poznata po stilu šminkanja koji je uključivao umjerene i prirodne tonove, što je bio snažan kontrast energičnim i vibrantnim bojama koje su se tada koristile. 1990. je u suradnji s jednim kemičarem kreirala kolekciju od 10 ruževa s bež pigmentom, a 1991. Bobbi Brown Essentials linija debitirala je u Bergdorf Goodmanu u New Yorku. Skromno je očekivala da će u prvom mjesecu prodati 100 ruževa, međutim to se ostvarilo već  prvoga dana. Naredne godine znatno je utjecala na industriju ljepote lansiravši Foundation Sticks s jedinstvenim žutim tonovima nijansi. 1995. plasirala je i asortiman proizvoda za njegu kože, osmišljenog kao pripremu za nanošenje šminke. 

Razvijajući svoje znanje i unapređujući iskustvo kroz svakodnevnu praksu šminkanja, 1997. godine odlučila je sa svijetom podijeliti svoje trikove te izadala prvu knjigu „Bobbie Brown Beauty“, koja je postala best-seller na listi New York Timesa i prodala se u preko 100 000 primjeraka. Kako bi i dalje podijelila svoje znanje i žene podučila tehnikama šminkanja, 2000. je objavila „Teenage Beauty“, 2002. „Beauty Evolution“, 2007. „Living Beauty“, 2008. „Makeup Manual“, 2010. „Beauty Rules“ te 2012. „Pretty Powerful“, u kojima mladim ženama pruža osnove ljepote koje su im potrebne kako bi izgledale i osjećale se samopouzdano, a svaka se od njih našla na listama najprodavanijih. Osim knjiga također se može pohvaliti i best-selling proizvodima, a jedan od njih je ikonični Shimmer Brick koji se na globalnoj razini godišnje prodaje u omjeru  1 primjerak/1 minuta. 2009., već slavna, renomirana i nazivana kraljicom šminke, pozvana je na inaguraciju kod tadašnjih predsjednika i potpredsjednika SAD-a Baracka Obame i Joea Bidena te je imala čast našminkati njegovu suprugu Dr. Jill Biden. 2010. postavljena je od strane predsjednika Obame u Savjetodavni odbor za trgovinsku politiku i pregovore.

Kada je osnivala brend, glavna nit vodilja bila joj je „ljepota počinje s vama“. Upravo zato su proizvodi osmišljeni da naglase našu urođenu ljepotu, a ne da je sakriju. Sukladno tome jednom je prilikom izjavila:  „Nemojte koristiti ton vaše kože kao vodič za odabir boje sjenila za oči, već izaberite nijanse sjenila koje će istaknuti boju vaših očiju.“ 2010. godine pokrenula je kampanju Pretty Powerful putem koje želi inspirirati i osnažiti žene diljem svijeta i koja prikazuje fotografije stvarnih žena prije i poslije šminkanja, a cilj joj je prikupljanje sredstava za potporu programima koji osiguravaju resurse, obrazovanje, radne vještine i iskustvo. Vezano za tu kampanju je ustvrdila: „Vjerujem da su sve žene lijepe bez make-upa, ali s pravom šminkom mogu biti prilično moćne.“

Tijekom ljeta ne volim koristiti pudere ili tekuće podloge te preferiram samo hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom. Ukoliko sam morala koristiti neke od njih, to je bila Bobbi Brown Intensive Skin Serum Foundation SPF 40, odnosno svilenkasta tekuća podloga sa serumom čija formula sadrži Active Skin Energizing Complex te Cordyceps i Artemiu koja obnavlja izgled kože, čini je punijom i inicira trenutačni sjaj. Napravljen s Argireline® Peptide i UVA/UVB zaštitom za obranu kože od stresnih utjecaja okoline, sprečavanje oštećenja kolagena i pomoć u borbi protiv vidljivih znakova starenja. Crna staklena bočica s pipetom na vrhu izgleda jako luksuzno i osobno me više podsjeća na proizvod za njegu kože jer većina seruma koje koristim ambalažirana je na taj način. Prije upotrebe potrebno je dobro protresti bočicu, pipetom dozirati optimalnu količinu, nanijeti je na kist, beuaty blender ili prst te aplicirati na lice. Mala količina dostatna je za pokrivanje cijelog lica, a njegova svilenkasta formula lagano sjeda, klizi i upija se u kože te sjaji blistavim finishom. U ponudi se trenutno nalazi 19 nijansi od kojih je moja Warm Natural  savršena za ljetne mjesece i tamniji ten. Kao što sam već navela,  razlog zašto volim ovu tekuću podlogu je što u jednom proizvodu dobijem 3 – tekuću podlogu koja pruža pokrivenost i postojana je satima, SPF faktor 40 koji je viši nego u pojedinim kremama i koji štiti od štetnih sunčevih zraka, kao i serum koji njeguje kožu.

Što se tiče šminke ja uvijek stavljam naglasak na usne i zato sam stalno u potrazi za novim nijansama. Ona koja me privkla na prvi pogled je Tahiti Pink - 10 iz Luxe Liquid Lip High Shine kolekcije ruževa koji u sebi sadrže deluxe tekuću formulu iznimno živopisnih boja i blještavi reflektirajući sjaj. U sebi nemaju parabene, sulfate, mineralna ulja ni gluten. Trenutačna ponuda obuhvaća 9 nijansi, od neutralih do dinamičnih. Želim napomenuti, kako ih ne biste pomiješali, da osim High Shine kolekcije u identičnom pakiranju sa zlatnim čepom i proizirnim donjim dijelom dolaze i Luxe Liquid Velvet Matte ruževi. 

Aplikator je koso rezan te svojim oblikom nalikuje na ruževe i na službenoj stranici preporučuju da se vrh koristi za oblikovanje usana, a plosnakti dio za popunjavanje. Formula je hidratantna i ono što me pozitivno iznenadilo jest njezina postojanost. U slučaju da nešto jedem, ne moram ga popravljati jer nestaje samo sjaj, a za uklanjanje boje na kraju dana moram iskoristiti nekoliko blazinica. Svi koji ne vole sjaj na usnama imaju mogućnost nanošenja i utapkavanja prstima sasvim male količine, bez straha od gubitka boje, a na slici dolje možete vidjeti koliko je pigmentirana – sve tri linije nastale su iz jednog poteza. 

Nijansa Tahiti Pink opisana je kao svijetla narančasto-ružičasta, iako ja ne primijećujem taj narančasti podton i za mene je ona samo intenzivna ružičasta koja će mi biti izvanredno prikladna za predstojeće ljeto, kada prednost dajem jarkim bojama.

Filozofija Bobbi Brown utemeljena je na prirodnom, „no make up“ izgledu i ona neprestano ponavlja kako moramo voljeti i prihvatiti svaki dio svog tijela takav kakav jest, nebitno jesu li su to oči, nos, usne, pjegice ili kovrčava kosa i ako smatramo da postoji neka „mana“, trebamo je još dodatno naglasiti, a ne mijenjati. Kako je jednom rekla, nemojte prekirvati svoje pjegice ili trošiti vrijeme na ravnanje kose, nosite ih s ponosom jer su jedinstvene i sastavni su dio vaše ljepote po kojoj ste prepoznatljivi. Ljepota se očituje u mnogo oblika i ukoliko koristimo šminku ne postoje pravila koja smo obvezni slijediti, nego je naš zadatak kreirati osobni izraz i istaknuti našu ljepotu. Danas, kada se nameću nerealni ideali ljepote potpomognuti plastičnom kirurgijom, rijetko tko cijeni vlastitu ljepotu i mnogi se nastoje uklopiti u zadane obrasce pa tako sve više susrećemo istovjetno našminkane „klonove“ s istim usnama, nosevima i jagodicama, zbog čega još više volim Bobbi Brown i njezino zalaganje za prirodnu ljepotu koja izvire iznutra.

Jeste li probali Luxe Liquid Lip High Shine ruž ili Intensive Skin Serum tekuću podlogu? Kakvi su vaši dojmovi? Pišite mi u komentarima.
Do sljedećeg posta, veliki pozdrav!

No comments:

Post a Comment

Back to Top