CLINIQUE MOISTURE SURGE™ 72-HOUR AUTO-REPLENISHING HYDRATOR & OVERNIGHT MASKPovijest čovječanstva obilježena je velikim izumima. Kotač, tiskarski i parni stroj, penicilin, elektricitet, telekomunikacije, automobil, zrakoplov, računalo i Internet samo su neki od njih i ne postoji područje ljudskog djelovanja koje se ne može pohvaliti veličanstvenim otkrićima. Uzmimo npr. arhitekturu, monumentalne građevine, svemirske stanice i letjelice, robote - sve su to dokazi do kojih neslućenih visina seže sposobnost i kapacitet čovjeka i kako može materijalizirati gotovo sve što zamisli. Ne moramo samo promatrari predmete oko nas, ljudi su danas u mogućnosti kombinacijom različitih tretmana, proizvoda i plastičnih operacija „izgraditi“ i savršena tijela. Živimo u nevjerojatnom svijetu u kojemu, ako nam se nešto na nama ne sviđa, vrlo lako to nešto možemo „popraviti“ po vlastitim standardima ljepote. Clinique je jedan od prvih brendova koji je davne 1968. godine utemeljen na filozofiji „sjajna se koža može kreirati“ i od tada do danas plasira proizvode koji služe upravo toj svrsi.
Priča je započela 1967. godine kada je tadašnja urednica sekcije za ljepotu časopisa Vogue Carol Phillips intervjuirala dermatologa dr. Normana Orentreicha i objavila članak „Može li se sjajna koža kreirati?“, u kojemu je pislala o njegovoj revolucionarnoj metodi njege kože u tri koraka. Ona je u to vrijeme izazivala popriličnu skepsu jer su tržištem dominirali univerzalni preparati „za svakoga“. Danas mi je začuđujuće čitati o činjenici da se ista krema prodavala i osobama s masnom i suhom kožom te uviđam koliko je zapravo industrija ljepote napredovala. Spomenuti članak privukao je pozornost Leonarda Laudera, sina velike Estée, koji je poželio proširiti se izvan istoimenog poduzeća slavne majke te stvoriti inovativan i moderan brend okrenut prema mlađoj i zahtjevnijoj populaciji. Uvidjevši da se Carol Phillips obraća upravo njoj i da čvrsto vjeruje kako bi se smjer tradicionog poslovanja trebao redefinirati, zaposlio ju je zajedno s Orentreichom, a on je svojim vizionarskim načinom razmišljanja i pionirskim formulacijama odigrao vitalnu ulogu u stvaranju novog brenda.
I sama je Estée Lauder odmah pronašla zajednički jezik s Carol Phillips, bila je oduševljena idejom o svježoj i drugačijoj liniji proizvoda, testiranoj na alergije i bez mirisa. S obzirom da su njeni proizvodi bili aromatizirani, željela je suprotnost, asortiman kakav su i žene toga vremena očekivale. Za naziv brenda zaslužna je Leonardova supruga Evelyn. Naime, pri posjeti Parizu širom grada je primjećivala natpise Clinique Esthétiques, a oni su upućivali na mjesta gdje brojne Parižanke uživaju u ritualima njege lica i tijela. Riječ joj se jako svidjela, asocirala ju je na klinički pristup s dozom francuskog glamura. Godinu dana nakon pitanja iz Voguea, u rujnu 1968. godine stigao je odgovor – u trgovini Saks Fifth Avenue u New Yorku svijetu je predstavljen Clinique i slogan „Sjajna koža može se kreirati“. Od samog početka Clinique je propagiran kao prvi prestižni svjetski brend razvijen od strane dermatologa, s medicinski testiranim i 100% bezmirisnim proizvodima. Još jedan od značajnih iskoraka bio je Clinique Computer, analitička usluga pomoću koje se određivao tip kože i pravilan režim njege. Konzultati u svakoj trgovini prepoznatljivi su po bijelim labaratorijskim kutama, a također i posebno obučeni raspoznati različite tipove kože i komplikacije koje se mogu pojaviti, u skladu s čime preporučuju odgovarajuće Clinique preparate.
Debitirali su sa 117 kozmetičkih i proizvoda za njegu kože pakiranih u nježno zelene i žute tubice popularne i danas, uz kasnije ružičaste i ljubičaste. Od mnoštva artikala, sustav u 3 koraka koji obuhvaća čišćenje sa sapunom za lice, eksfolijaciju mrtvih stanica s losionom te hidrataciju i balansiranje kože s hidratantnom kremom, bio je i ostao zvijezda i zaštitni znak Cliniquea. Isti oglas s tri proizvoda pokraj četkice za zube i podebljanim riječima „dva puta dnevno“ koristio se više od 20 godina, a njime su poslali jasnu poruku ženama:  kao što ste se obvezale prati zube dva puta dnevno, s  istom revnošću posvetite se i njezi kože u ova tri koraka i doživjet ćete fantastične rezultate“.
Danas neću govoriti o proizvodama za sva tri koraka, samo o posljednjem, a to je hidratacija kože, za što koristim Clinique Moisture Surge™ 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator i Moisture Surge™ Overnight Mask. O prvome sam već pisala i detaljnu recenziju možete pronaći na ovome linku, zajedno s Moisture Surge All About Eyes kremom. Nakon što sam je jednom probala, ovoj se kremi konstantno vraćam i uvijek je u mojoj kozmetičkoj torbici: pruža najbolju hidrataciju, doslovno kao da sam na lice nanijela sloj vode koji me prati cijeloga dana, sve dok se ne umijem. Nakon što je navečer uklonim, lice je dvostruko hidratzirano u odnosu na jutro upravo zahvaljujući naprednoj Auto-Replenishing tehnologiji koja pomaže koži stvoriti vlastiti unutarnji izvor vode. U formulu su uključeni kofein koji otključava sistem rehidracije, hijaluronska kiselina i aktivna aloa voda koji pune kožu vlagom. Matrica ovlaživača i polimera reducira gubitak vode i zbog svih ovih sastojaka krema osigurava puniji izgled kože i na površinu izvlači njezin prirodni sjaj.
Inače sam pobornik upotrebe proizvoda iz iste linije, čiji se sastojci bolje nadopunjuju i stoga sam odlučila iskušati i Moisture Surge™ Overnight Mask. Dok spavamo koža gubi vlagu, što ova bogata noćna maska sprječava, a istovremeno potiče obnovu i umiruje kožu kako bi ostala hidratizirana, meka, glatka i sjajna. Za razliku od kreme koja je gelaste teskture, odlikuje se kremastom formulacijom, ne sadrži ulja, mirise ni parabene te je namijenjena za sve tipove kože. Amalgam ova dva preparata izuzetno je hidratantan bez obzira na godišnje doba, što znači i da je koža uočljivo punija i zdravija. Učinak bih opisala kao biljku čiji se listovi nakon zalijevanja bujnije i ljepše rastvaraju.
U jednom je razgovoru Leonard Lauder istaknuo kako su Estée i Carol bile velike prijateljice koje su razumjele žene i njihove potrebe, na osnovu čega su osmislile proizvode koji su izmijenili svijet ljepote. U novije smo vrijeme suočeni s poplavom upitnih proizvoda koje promoviraju apsolutno svi – glumice, modeli, pjevačice i influenceri, dok sami brendovi pod pritiskom zarade i kako bi ostali konkurentni povećavaju kvantitetu nauštrb kvalitete. Zbog prezasićenosti tržišta predviđa se da će budućnost beauty industrije biti orijentirana prema personaliziranim proizvodima za svakog pojedinca i za njegov tip kože pa sam dojma kako se opet vraćamo na početak i na temelje na kojima je Clinique iznikao: svaka je osoba odgovorna za sebe i svoju kožu te sama mora pronaći liniju proizvoda koji će je učiniti lijepom.
Jeste li probali Clinique Moisture Surge™ 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator ili Overnight masku? Kakvi su vaši dojmovi? Pišite mi u komentarima.
Do sljedećeg posta, veliki pozdrav!

No comments:

Post a Comment

Back to Top