DOLCE & GABBANA ANTHOLOGY 3 - L’IMPÉRATRICE


Vjerujete li u proricanje ljudske sudbine uz pomoć tarot karata? Metoda se pojavila još u antici i uspjela preživjeti sve do danas, a postupak je jednostavan: odaberete nekoliko karata jedinstvenih pozitivnih ili negativnih konotacija i na temelju njih čujete kakva će vam budućnost biti. Osobno nisam baš naklonjena takvim tumačenjima, smatram da smo mi sami kreatori naše sudbine i imamo slobodnu volju i izbor odlučiti što i u kojem smjeru želimo ići. Ne vjerujem u neizbježnu determiniranost, radije gledam na sudbinu kao na praznu mapu planine, bez ucrtanih staza, a naše odluke i postupci određuju hoćemo li se uspinjati ili silaziti zamišljenim stepeništem. Misli i djela sadašnjeg trenutka određuju našu budućnost i kao što je Roger McDonald izjavio: „Ja sam gospodar svoje sudbine i mogu učiniti od svog života što god želim.“ Svi posjedujemo tu sposobnost i snagu, pitanje je samo hoćemo li to uistinu i činiti ili ćemo se prepustiti i reći da je ionako sve uzalud, sve je već zapisano i predodređeno. Tarot karte fasciniraju mnoge ljude, između ostalih i poznati dvojac Dolce&Gabbana kojemu su posložuile kao inspiracija za kolekciju parfema The Antology, iz koje sam ja za sebe odabrala L´Impératrice.
Dolce&Gabbana je slavni talijanski brend iza kojega stoje Domenico Dolce i Stefano Gabbana koji, od kada je 1986. predstavljena njihova prva kolekcija Real Woman, oduševljavaju svijet svojim živopisnim dizajnima prepunim boja i cvjetnih motiva. Za mene je Italija jedna od najljepših zemalja svijeta, okružena morem, okupana suncem, blagoslovljena predivnom prirodom, s bogatom poviješću i preukusnom hranom, a ovaj se duo iz godine u godinu kroz svoje revije nadahnjuje njenim ljepotama i promovira je na najbolji mogući način. Osim predivnih komada garderobe, cipela, torbica i nakita, ponudu proširuju i jedinstvenim i vrlo istančanim parfememima koji su svojom raskošnošću osvojili mnogobrojne žene i djevojke diljem svijeta. Jedan od njih je L´Impératrice iz The Dolce&Gabbana Anthology asortimana.
Šest parfema osmišljenih po uzoru na tarot karte su: 1-Le Bateleur/Čarobnjak, 3-L’Impératrice/Carica, 6-L’Amoureaux/Ljubavnici, 10-La Roue de la Fortune/Kolo sreće, 11-La Force/Snaga i 18-La Lune/Mjesec. Brojevi 1, 6 i 11 namijenjeni su muškarcima, a 3, 10 i 18 ženama. Reklamna kampanja uzburkala je javnost jer su fotografu Mariu Testinu modeli pozirali goli, a svaki parfem predstavlja jedan supermodel: Tyson Ballou Le Bateleur, Noah Mills L’Amoureux, Eva Herzigova i Fernando Fernandes La Roue de la Fortune, Tony Ward La Force, Claudia Schiffer La Lune i Naomi Campbell L’Impératrice.
Carica sjedi na prijestolju usred polja žita, što ilustrira njezinu vlast nad rastom i plodnošću, kruna s dvanaest zvijezda simbolizira dominaciju tijekom godine, a žezlo u ruci utjelovljuje moć nad životom. Značenje ove karte tradicionalno se povezuje s majčinskim utjecajem i osnutkom obitelji, stvaranjem života, romantikom, umjetnošću ili mogućnošću novog posla. Sam je parfem dočaran kao razmetljiv i energičan – za caricu je život film u kojemu je ona glavna zvijezda i heroina koja odiše magnetskom karizmom i snagom karaktera i za kojom se okreću sve glave. Opis savršeno odgovara zaštitnom licu, jer Naomi Campbell je sve to.
Parfem dolazi u prozirnoj staklenoj bočici od 100 ml, s crnim čepom na vrhu i bijelom pločicom s ispisanim nazivom te djeluje minimalistički elegantno i luksuzno. Moram priznati da me jako podsjeća na Les Exclusifs de Chanel, sa sitnim razlikama u obliku čepa i naravno loga. Gornje note sačinjavaju rabarbara, crveni ribiz i sočni sklad kivija, u srcu se nalaze ružičasta ciklama i svježa lubenica, dok su donji tonovi mošus, sandalovina i grejp, a aroma se otvara zrelim egzotičnim primjesama koje zatim ustupaju mjesto mošusnoj bazi. Lubenica je moje omiljeno voće za spas od ljetnih vrućina i nikada se prije nisam susrela s parfemom koji je inkorporira u svojim mirisnim notama i to je jedan od razloga zašto me odmah privukao. Iako u sebi sadrži i voćne i cvjetne note, nikako nije presladak: akordi mošusa čine ga zaigranim, ali listovremeno i ultra-ženstvenim i zbog toga je jedan od mojih najdražih dnevnih parfema za ljeto.
Jeste li probali L'Impératrice? Kakvi su vaši dojmovi? Pišite mi u komentarima.
Do sljedećeg posta, veliki pozdrav!

2 comments:

  1. Obožavam da čitam tvoje recenzije zato što u svakoj iznezeš priču koja stoji iza proizvoda. Parfem nisam probala, ali mi djeluje odlično. Super post. <3

    sweet-dreams-14.blogspot.com

    ReplyDelete

Back to Top