FAVORITE SUMMER LIPSTICKS


Ljeto… Za mene najveselije tromjesečje, oslikano zlatnim suncem, plavetnilom mora i neba, intenzivnim neonskim nijansama, preplanulim tenom naglašenim bijelim outfitima, ispunjeno smijehom i radošću. Nerijetko se pitam zašto ne može trajati dulje, dojma sam kako su ljudi tada puno opušteniji i sretniji, kao da tek u tim trenucima počinju uživati u životu. Ili je to samo čar ljeta? Ranije sam pisala o osobnom odabiru boja ovisno o raspoloženju i o tome koje preferiram u određenom godišnjem dobu, a za ljeto su uvijek rezervirane one jarke, kako u garderobi tako i u ruževima i sjajilima. Osim toga u obzir uzimam i teksturu, prije svega onu balzama koja njeguje usne i daje im lagani sjaj. Što se tiče nijansi, favoriziram koraljne i ružičaste i upravo one prevladavaju u mojoj ovoljetnoj selekciji ruževa: Guerlain Rouge G No 77, Giorgio Armani Ecstasy Shine – 502 Drama, Chanel Rouge Coco Shine – 142 Rose Émotif i Chanel Rouge Coco – 432 Cécile.
Guerlain Rouge G No 77 & Miami Glam Mirror Case u mojoj kolekciji zauzima ekskluzivno mjesto, prvenstveno zbog unikatnog pakiranja, odnosno same kutijice s dva zrcala - gornjeg koje reflektira normalan odraz i donjeg koje uvećava. Odlikuje se izrazitom praktičnošću jer kada želim popraviti ruž nikada ne moram tražiti ogledalce u torbici, a također volim i oblik koji nalikuje metku i osigurava precizno nanošenje. Osim predivne limited edition ambalaže u kombinaciji srebrnog metala i ružičaste kože, nijansa No 77 također spada u istu kategoriju. Opisala bih je kao nježno ružičastu koja suptilno naglašava usne i idealnu za dnevne prilike. Formula se sastoji od biljnih polimera, jojobe i maslaca manga koji hrane usne i pružaju im trenutnu i trajuću ugodu, dok hijaluronska kiselina i mirisna smola produciraju glatkost i punoću. Obogaćena je i srebrnim mikrokristalima koji odražavaju svjetlost i podižu živost boje, kao i cvjetnim mirisom koji nestaje u dodiru s usnama.
Giorgio Armani Ecstasy Shine - 502 Drama, priznajem, privukao me na prvi pogled zbog svog crvenog pakiranja. Već sam nebrojno puta ponovila kako je to moja omiljena boja i kad god sam vidjela kozmetičke artikle u crvenoj nijansi nisam im mogla odoljeti. Specifičnost ovog ruža je mehanizam zatvaranja s umetnutim magnetom koji čvrsto spaja gornji i donji dio. Tekstura je slična onoj balzama i u sebi objedinjuje tri proizvoda: ruž koji producira boju, sjajilo koje je dodatno akcentira i iluminira te blazam koji njeguje usne osmosatnom hidratacijom. I opet se radi o ružičastoj nijansi, ali s ljubičastim podtonom koji je čini tamnijom i „punijom“ u odnosu na gore navednu Guerlain No 77.
Chanel Rouge Coco Shine - 142 Rose Émotif je za razliku od prethodne dvije koraljna i nju nosim isključivo preko ljeta kada mi savršeno odgovara. Klasična, crno-zlatna Chanel ambalaža utjelovljuje bezvremensku i prepoznatljivu eleganciju ove kuće. Formula je zasićena voskom i fitosterolima biljnog porijekla koji stvaraju vodenasti make-up efekt jakog sjaja, hydratender  kompleksom prirodnih estera koji neposredno vlaže usne i fitoceramidima koji ih štite i omekšavaju oponašajući kožne ceramide. Jedinstvena otapajuća tekstura balzama prelazi u tekuću čim dotakne usne te ostavlja profinjenu boju energičnog sjaja.
Chanel Rouge Coco - 432 Cécile je blistava ružičasta sa sitnim glitterom. Pakiranje je tipično za Chanel, međutim kućište je nešto veće i to je osnovna distinkcija između Rouge Coco i Rouge Coco Shine ruževa. Formula zaokružuje tri biljna voska: mimozu, jojobu i suncokret koji hidriraju i hrane usne izazivajući dugotrajan umirujući osjećaj, dok polimerni film i silikonske mikrogranule pojačavaju sjaj. I ovo je jedna delikatna i graciozna nijansa koja naglašava prirodnu ljepotu usana i nepogrešiv je izbor za dnevne prigode.
Kada bih usporedila sva četiri, jedino bih Cécile nazvala pravim, istinskim ružem, dok su preostala tri jedinstveni „3 u 1“ proizvod - balzam, ruž i sjajilo, drugim riječima blagotvorna mješavina hidratacije, boje i sjaja. Iako svi obećavaju iste rezultate, između njih je uočljiva razlika. Npr. Chanel je najsličniji balzamu s finim dodatkom boje iz koje proizlazi spomenuti vodenasti efekt i visoki sjaj, što je ujedno i blagi nedostatak u smislu brzog gubitka tinkture, razlijevanja i potrebe za čestim provjeravanjem  i popravljanjem, a Armani Ecstasy Shine najmanje pridonosi u pogledu hidratacije i sjaja.  
Guerlain No 77 se u mom osobnom iskustvu pokazao kao savršeno izbalansiran po pitanju hidratacije, njege, boje i sjaja i za njim najčešće posežem kada izlazim iz kuće. Kako sam već rekla, sve su mi nijanse zgodno usklađene s dnevnim okolnostima kada ne želim previše isticati usne, dok ih za večer i noć ipak volim malo naglasiti i tada pretežito koristim Bobbie Brown Luxe Liquid Lip High Shine - Tahiti Pink 10.
Jeste li probali neki od ovih ruževa? Ili neku od nijansi? Kakvi su vaši dojmovi? Za koje nijanse se vi odlučujete preko ljeta?  Pišite mi u komentarima.
Do sljedećeg posta, veliki podzrav!

1 comment:

  1. Ruževi su predobri, bukvalno ne znam koji je bolji od kojih. Nisam ih probala, jer se inače ne šminkam, ali, čim počnem, ove uzimam u obzir. Pogotovo mi se sviđa to što si kupila takozvane 3 u 1. Odličan post.❤️

    sweet-dreams-14.blogspot.com - novi post

    ReplyDelete

Back to Top