1ST ANNIVERSARY OF THE EXCLUSIVE BEAUTY DIARY


„Neka ljepota onoga što volite bude ono što radite!“ Ovaj Rumijev citat najtočnije opisuje moju nit vodilju prilikom pokretanjaThe Exclusive Beauty Diary bloga. Ja jako volim pisati, to je nešto što me čini sretnom, u čemu istinski i duboko uživam i pri čemu zaboravljam na vrijeme. Također je kontinuirano učenje i otkrivanje novih sadržaja sastavni dio mog života. Međusobna razmjena savjetai dijeljenje informacija s drugima je ono što me osobito uveseljava i takvu interakciju redovito upražnjavam s obitelji, prijateljima i poznanicima, a zahvaljujući Internetu mogu se povezati i s ljudima diljem svijeta, s kojima se možda nikada neću upoznati uživo. Još jedna praksa koja mi je svojstvena i bez kojene mogu zamisliti svoju svakodnevicu jest njega tijela. Smatram kako je naše tijelo hram i da se moramo ispravno skrbiti o njemu, kako u vidu unosa supstanci, tako i u pogledu onoga čime ga njegujemo, a upravo u tome leži srž mog bloga – proizvodi za njegu tijela, make-up i parfemi. Inače je to moja nezaobilazna rutina, a prvi korak je dakako njega kože i uvjerena sam da će nam ona, ukoliko se pravilno brinemo o njoj, uzvratiti lijepim i zdravim izgledom. Šminku koristim samo kako bih dodatno naglasila prirodnost, a ne kako bih uz pomoć nje nešto drastično mijenjala ili skrivala, dok su posljednja stavka parfemi, tzv. personal signature koji na različitim osobama uočavam/osjetim prije svega ostalog i po kojemu ih pamtim. Časopisi su oduvijek nametali nerealne standarde ljepote, ali u mojim tinejdžerskim godinama nekako je to ipak bila ublažena verzija u odnosu na ono s čime se danas susrećemo, uvelike potpomognuto društvenim mrežama. Sjećam se koliko sam nekada i sama bila pod pritiskom želje za atraktivnom vanjštinom i uklapanjem u „propisane“ norme, a zapravo bih voljela da se tada pojavila barem jedna osoba koja bi mi skrenula pažnju na to da vanjski izgled nije najbitnija stvar u životu i da njega određuje i neusporedivo nadilazi ono što nosimo u sebi, naša unutarnja ljepota. Filozofija je to i pristup koji zagovaram i koji nastojim istaknuti u svakom postu s nadom da će pozitivno utjecati makar i na jedan život ili jedno mišljenje - već samo to mi puno znači.
Ne mogu vjerovati da je već prošlo godinu dana od 09.07.2018. kada sam registrirala domenu The Exclusive Beauty Diary. Smišljanje naziva ispostavilo se vrlo zanimljivim: prvo sam odabrala riječ beauty jer mi je izvorna namjera bila fokusirati se na preparate za njegu i uljepšavanje tijela, diary označava logičan produžetak dugogodišnjeg osobnog dnevnika koji vodim, u smislu opisnog kataloga proizvoda koje koristim, a exclusive je ime trgovine u kojoj obično obavljam kupnju. Nakon imenovanja uslijedio je još uzbudljivi dio - dizajn bloga koji sam odradila sama, ujedinjujući znanja stečena tijekom studija informacijskih znanosti i YouTube vodiče. Ne mogu vam ni približno prenijeti koliko sam se radovala tom izazovu, neprestano sam nešto izmijenjivala, dodavala, brisala, prilagođavala, igrajući se kao malo dijete, a istovremeno i jako puno naučila. U konačnici sam uspjela ostvariti točno ono što sam zamislila – nenametljivu bijelu pozadinu koja cjelokupni akcent stavlja na same proizvode, postove na hrvatskom i engleskom jeziku te jasne i lako pretražive rubrike. S obzirom da u svom radu težim unapređenju, započela sam osim Instagram, Facebook i Bloglovin' profila i s YouTube kanalom na kojem sam objavljivala videe koji su pratili svaki blog post o određenom proizvodu. Međutim, ubrzo sam shvatila da se ne pronalazim u tome, da me to ne usrećuje i odustala sam od takve ideje te se vratila i posvetila svojoj prvoj ljubavi, a to je pisanje. Između ostaloga sam inicirala i Giveaway u kojem sam pisala o važnosti unutrašnje ljepote i prihvaćanju samih sebe, ali sam onda shvatila kako bi primjereniji naziv za te postove bio Inner Beauty pa sam osnovala novu rubriku. Poslije nje stigla je još jedna - Beauty Gadgets. Naime, surfajući Internetom otkrila sam veliki broj zanimljivih uređaja koji se danas mogu pronaći na tržištu i čija je primarna namjena uljepšavanje, a prikladni su za kućnu upotrebu, tako da sam odlučila pružiti više relevantnih podataka i o njima.
Jedan od ključnih aspekata u bilo čemu što radimo jest autentičnost i vjernost vlastitom stilu, a ta načela pokušavam reflektirati kroz svoje postove i fotografije, odnosno kombinaciju proizvoda i cvijeća. Obožavam cvijeće, posebno ruže te su one najčešće zastupljene, ali mi se jako sviđa i princip ovjekovječenja: kao što znate one prije ili kasnije uvenu, dok ovako, svaki puta kada netko otvori post, kao da ponovno ožive. Osim samih proizvoda koje se trudim što je moguće detaljnije opisati i istaknuti njihove prednosti, oduvijek me fascinirala povijest brendova. Ona mi je i općenito intrigantna, s velikim entuzijazmom i zadovoljstvom istražujem i objelodanjujem dotad možda manje poznate činjenice iz bogate povijesti pojedinih brendova, jer se o njoj rijetko piše i govori i većina je uglavnom usredotočena samo na proizvode. Pretpostavka se pokazala točnom, posebice što se tiče priča koje stoje iza nastanka parfema – one su i dopadljive i privlačne i kontroverzne i provokativne i poticajne. Statistički gledano, do sada sam objavila 122 blog posta tj. 61 ako ne računamo i na engleskom i na hrvatskom: Njega kože 22, Dekorativna kozmetika 20, Parfemi 14, Kozmetički uređaji 3 i Unutrašnja ljepota 2 – s njima sam otpočela tek odnedavno. U prvoj sam godini predstavila 30 brendova kojima vjerujem i čije proizvode koristim godinama, a kompletnu listu možete pregledati u odjeljku Brands. Kroz svoj blog ne želim nikome ništa prodavati ni nametati, pišem o proizvodima koje sam sama isprobala, koji su se pokazali dobrima ili ne tako dobrima i koje sam sama kupila, a tome u prilog govori i to što tijekom ove prve godine nisam prihvatila 31 ponudu za suradnju.
Početkom tekuće godine razmišljala sam o objavljivanju posta s top proizvodima prethodne, ali prigodnijim mi se učinilo izabrati najbolji iz svake kategorije, što se već u startu naznačilo kao težak i zahtjevan posao - svi me oni oduševljavaju svojom izvrsnošću i nije bilo nimalo lako izdvojiti favorite, ali nekako mi je ipak pošlo za rukom. U njezi kože to je Lancôme Advanced Génifique serum, neizbježan u mojim ritualima, repetitivno ga nabavljam i spas je za „loše dane kože“; dekorativnu kozmetiku zastupa Gurlain Rouge G 77, najluksuzniji ruž u mojoj kolekciji, a Miami Glam kutijica s dvostrukim zrcalom ne samo da je praktična, nego i elegantna, dok su tekstura, nijansa i postojanost apsolutno savršene; parfemi su mi prouzrokovali „glavobolju“, svaki je na svoj način unikatan, svaki me osvojio nekom osobitošću i sve ih rado nosim, ali je u konačnici prevagu odnio Chanel Chance Eau de Parfum – rafinirana staklena bočica u potpunosti odražava duh kuće Chanel, mog možda i omiljenog brenda, a miris je profinjen, bezvremenski i idealan za sva godišnja doba, za razliku od ostalih sezonskih.
The Exclusive Beauty Diary je moj djelić interneta koji uređujem svakodnevno, koji me neopisvo veseli i na koji sam jako ponosna. Zanimljivo je to što sam spoznala i osjetila kako izgleda kada se okupirate onim što volite jer, kada dođem s posla i bez obzira na eventualni umor, nikada mi nije teško raditi na blogu, birati fotografije, pisati nove postove ili planirati buduće korake, pri čemu ne moram strahovati od gubitka inspiracije – toliko je sjajnih proizvoda koje još nisam iskušala. Zašto? Najjednostavniji i najizravniji odgovor je zato što me to usrećuje, a kao dodatna nagrada dolaze mi svi vaši komentri, činjenica da vam se sviđa ono o čemu pišem i način na koji pišem i to što sam mnoge od vas posredno upoznala. Ali čak i da ih nema, da nitko ne čita, i dalje bih to radila zbog sebe same. Mnogima nije jasno moje razmišljanje, čude se zašto trošim svoje vrijeme i novac na nešto od čega nemam materijalne koristi, ali se ne zamaram s time jer svatko od nas ima svoj put, a moj tipični odgovor glasi: zato što sam sretna i zadovoljna unutar sebe, a to je neprocjenjivo i ne može se kupiti ili platiti novcem.

No comments:

Post a Comment

Back to Top