GIORGIO ARMANI ACQUA DI GIOIA


Što je za vas radost i što je izaziva? Uvijek me fascinira koliko se mala djeca vesele svijetu oko sebe, sitnicama koje upijaju ushićenim pogledom i istražuju s velikom znatiželjom. Smatram da od njih možemo jako puno naučiti ili se barem prisjetiti kakvi smo prije i sami bili, jer često imam dojam da je većina odraslih negdje usput zaboravila što je to čista i iskrena radost. Zanimljivo je da prva stavka kojoj smo se posvetili jest definiranje ovoga fenomena koji mnogima i dalje ostaje nedokučiv. Neki ga opisuju kao vrlinu, a neki kao emociju i posljedicu određenih radnji, događaja i ostvarenja. Svaki ga pojedinac karakterizira onime što mu je blisko i bitno, za jedne je to materijalna imovina – kuće, automobili, nakit, garderoba, za druge postignuća – završetak studija, posao iz snova, za treće skladni odnosi s obitelji, prijateljima i partnerima, ali samo istinski mudri ljudi savjetuju da radost trebamo tražiti u svakom danu svoga života, čak i u naizgled beznačajnim stvarima kao što su zvonki pjev ptica, melodični šum lišća, bojama ovjenčani sutoni ili uzvišena i krhka ljepota cvijeća, s čime se ja osobno u potpunosti slažem. Postoje i oni koji poistovjećuju pojmove radosti i sreće i govore kako ih nikada ne smijemo prepustiti drugim ljudima ili okolnostima, ali i oni koji ih razgraničavaju. Nemali broj umjetnika,  pisaca i filozofa okušao se otkrivanju suštine radosti, Beethoven joj je odao priznanje skladavši čuvenu odu, dok je Giorgio Armani otišao korak dalje i odlučio je utjeloviti mirisnim notama kolekcije parfema di Gioia, što u doslovnom prijevodu sa talijanskog znači radost, a ja sam za sebe odabrala Acqua.
Asortiman The Essence of Nature obuhvaća još tri parfema: Air di Gioia, Sky di Gioia i Sun di Gioia, a ove je godine lansiran i Light di Gioia. Upravo su zrak, nebo, sunce, voda i svjetlost najjasnije uspomene na svako ljetovanje koje nosim u pamćenju. Mjeseci okupani prozračnim sjajem, tiho šaptanje i pjesma valova, izlasci i zalasci sunca u vrtlozima vilinskih nijansi, spokojna priroda u rapsodiji boja i mirisa, duboki cvrkut zrikavaca u zagasitim sjenama niskog grmlja, bezbrižno plutanje na leđima u moru, u savršenom ravnovjesju topline sunčevih zraka i okrepljujuće svježine nedogledne vode – trenutci su to koji mi bistre misli, obnavljaju energiju i uzdižu duh i tijelo.
Giorgio Armani također je spoznao blagodati mora i prirode te osmislio parfeme motivirane godišnjim odmorima na otocima Pantelleira i Antique, gdje posjeduje vile u kojima rado boravi tijekom ljeta. Vodio se idejom bijega na rajsko utočište duševne harmonije, a senzualna simfonija mora i olfaktivna serenada rasplesanih aroma nadahnula je kreaciju parfema koji personificira ženu nepokolebljivog, dostojanstvenog i slobodnog duha. Stoga su morske asocijacije i stavljene u prvi plan, počevši od staklene, prozirne i kristalno čiste bočice inspirirane kapljicom vode pa sve do samog mirisa.
Njegova očaravajuća ekspresija zaokružuje se i manifestira u osvježavajućem spoju limuna i mrvljenih listova mente, struktura kompozicije postojano teče od živahno citrusnih do razigrano cvjetnih akorda u srcu parfema, oplemenjenog jasminom, rosnim božurom i ružičastim paprom, dok zanosno ishodište zakriljuje veo raskošnog daha cedra, žutog šećera i bušina. Dizajneri zaslužni za njegov nastanak oslikali su ga kao Evinu zavodljivost raspršenu u beskrajnim meandrima čudesne prirode. U prijašnjim sam postovima pisala koliko volim provoditi vrijeme u njoj, koliko mi svaki aspekt njenog bogatstva znači u životu, koliku mi radost pobuđuje i zato nimalo ne iznenađuje što me ovaj parfem bezuvjetno osvojio i što je  jedan od mojih omiljenih ovoga ljeta. Svaki put kada ga nanesem na tijelo kao da se u dijeliću sekunde stvorim na nečujnoj i mirnoj obali i opet zadivljeno promatram kako sunce na sve tamnijem horizontu treperi rumenom vatrom i tone u zagrljaj purpurnog mora, odašiljući posljednje odsjaje što se platinasto ljeskaju na čarobnom zrcalu njegove uspavane površine. Neizmjerno sam sretna što su takva draga i prekrasna sjećanja pretočena u bočicu i što ih jednostavnim otvaranjem mogu prizvati u stvarnost i oživjeti kad god poželim.
Jeste li probali Acqua di Gioia ili neki drugi parfem iz ove linije? Kakvi su vaši dojmovi? Pišite mi u komentarima.
Do sljedećeg posta, veliki pozdrav!

No comments:

Post a Comment

Back to Top