LUMENE NORDIC HYDRA LÄHDE ARCTIC DEW QUENCHING AQUA SERUM


Ja sam osoba koja je opčinjena nebom. Još kao mala djevojčica uvijek sam promatrala oblake i tražila u njima oblike ili se oduševljavala ljepotom kristalno čistog plavog neba i neopisivo prekrasnim bojama za vrijeme izlaska i zalaska sunca. Nebo doživljavam kao umjetničko djelo i kaleidoskop koji izaziva istinsko poštovanje. Jedna od mojih velikih želja je vidjeti Auroru Borealis. Gledajući fotografije na Internetu gotovo ne mogu pojmiti ni povjerovati kolikom gracioznošću odišu te boje i ne mogu pronaći odgovarajuće riječi kojima bih opisala takvu očaravajuću ljepotu. Doživjeti je uživo bilo bi magično i nevjerojatno, trenutak u kojemu se samo možemo šutke diviti i shvatiti da se ništa što čovjek načini ne može mjeriti s čudesnom prirodom. Od prvog momenta preseljenja u Norvešku zapanjena sam bojama sutona i zore, kada su oblaci i horizont prošarani osobitim nijansma ružičaste – pink sky u doslovnom smislu. Druga stvar koja me zaintigirala, a koja je aktualna ljeti, jest to što dan traje do ponoći i mrak ne pada u potpunosti, više je kao predvečerje koje traje oko tri sata pa često u šali govorim da u jednom danu dobijem dva. Slično se događa u Finskoj gdje 8 mjeseci vlada noć s jako niskim temperaturama koje lede sve oko sebe, a potom nastupa razdoblje u kojem sunce sija 24 sata. Upravo ovakva neobična mijena dana i noći, svjetla i mraka pogoduje prirodi te omogućava rast bobica i protok arktičke vode koju  brend Lumene koristi u svojim proizvodima te predstavlja pod sloganom „Ljepota rođena u svjetlosti“.  
Lumeneova filozofija duboko je ukorijenjena i uvjetovana Finskom, zemljom u kojoj su rituali blagostanja pod velikim utjecajem ženskog odnosa s okolinom, sveprisutnom prirodom i neobičnim svjetlosnim ciklusom, ali i mjestom gdje se slavi autentičan i nezahtjevan pristup ljepoti. Od šuma, morskih obala i močvara, Finska je blagoslovljena izuzetnom prirodom. Upravo to bujno i neobuzdano okruženje čuva brojne prirodne resurse s ljekovitnim i njegovateljskim svojstvima na koja su usredotočeni eksperti iz Lumene labaratorija. Pažljivo birajući divlje nordijske ekstrakte koji utjelovljuju raznolikost arktičke prirode, kreiraju formule proizvoda za sigurno i efikasno rješavanje specifičnih problema i potreba kože, uz punu primjenu načela održivog razvoja. Osim pomno odabranih biljaka, voda je ključna komponenta u njezi kože, a Lumene koristi onu iz prirodnog izvora u divljini Laponije, u blizini polarnog kruga gdje, čuven po svojoj čistoći, leži skriven od svijeta. Izuzetno bistra voda filtrira se kroz nanose pijeska i šljunka nastalih nakon ledenog doba te izvire netaknuta iz dubljih slojeva kroz stjenovito tlo staro milijardama godina, gdje se prikuplja direktno s točke izviranja. Zbog toga se Lumene može pohvaliti preparatima koji sadrže više od 80% prirodnih sastojaka, a u nekim formulama postotak doseže i 99%, ali ne uključuju parabene, natrijev lauril sulfat, ftalate, donore formaldehida, mineralna ulja, bisfenol A, klorfenesin, triklosan, poliaminopropil bigvanid (PAPB), metilizotiazolinon (MIT) i  metilkloroizotiazolinon (CMIT). Ujedno su veganski i nisu testirani na životinjama.
Kao što sam do sada nebrojno puta pisala, veliki sam ljubitelj prirode i u njoj se uvijek osjećam bolje, pročišćava mi misli i ispunjava me pozitivnom energijom. Isto tako me veseli isprobavanje proizvoda s optimalnom, ozbiljno selektiranom i uravnoteženom koncentracijom prirodnih sastojaka – vjerujem kako oni puno bolje odgovaraju našoj koži i redovito im dajem prednost. Za Lumene sam prvi puta čula po dolasku u Norvešku i već sam pronašla mnogo favorita u njihovih ponudi, među kojima se posebno ističe Nordic Hydra Lähde Arctic Dew Quenching Aqua serum. Hidratacija je za mene jedan od priroiteta jer, kako je ljudima voda potrebna za život, tako je neophodna i koži. U suprotnom dolazi do isušivanja, pojavljuju se znakovi starenja i izraženije bore. 
Serum je pakiran u staklenoj plavoj bočici od 30 ml s pipetom na vrhu, manje-više standardnoj ambalaži, ali ipak privlačnog izgleda na polici. Na službenoj stranici nazivaju ga bazenom aktivne i produktivne hidratacije, s dnevnom dozom arktičke vode obogaćene regenerativnom organskom brezom, nordijskim algama i hijaluronskom kiselinom u svakoj kapljici. Arctic Dew intenzivno hidrira najdublje površinske slojeve epidermisa i zaglađuje pojavu sitnih linija i bora te producira puni, zdravi i mladenački ten. Cvjetni miris gubi se u dodiru s licem, ali ukoliko niste ljubitelj aromatiziranih proizvoda za njegu kože možda će vam biti preizražen. Tekstura je gelasto-vodenasta i vrlo se lako razmazuje i brzo upija. Podsjeća me na Vichy Mineral 89, s tom razlikom da je Vichy malo gušći, ali su krajnji rezultati isti: cjelodnevna hidratacija i ugodan osjećaj hlađenja. Počela sam ga koristiti tijekom zime kada su se temperature spuštale i do -25°C, ali bez obzira na takve uvjete koža mi se u nijednom trenutku nije isušila i bila je potpuno hidrirana, a pokazao se izvrstan i za toplije dane i ljetne vrućine kada rashlađuje i osvježava. Trenutno ga upotrebljavam u kombinaciji s Clinique Moisture Surge dnevnom kremom koju nanosim nakon što se serum upije u lice, a navečer poslije umivanja koža djeluje meko, glatko i svježe, uz zdravi, blistavi i prirodni sjaj.
Fascinira me kako priroda sama u sebi stvara savršeni balans, npr. ekstremene hladnoće i dugi mjeseci ispunjeni tamom nagrađeni su plesom Aurore Borealis i popraćeni danima koji traju 24 sata, a igra mraka i svjetla evolvira u klijanje biljaka koje preživljavaju unatoč najgoroj hladnoći i nemogućim uvjetima i imaju blagotovrne učinke na našu kožu. Približan osjećaj pobuđuje i ovaj serum: kada ga nanesem imam utisak kao da sam se umila jutarnjom rosom koja se na mome licu zadržava cijeloga dana.
Jesteli probali Lumene Nordic Hydra Lähde Arctic Dew Quenching Aqua serum? Ili neki drugi Lumene proizvod? Kakvi su vaši dojmovi? Pišite mi u komentarima.
Do sljedećeg posta, veliki pozdrav!

1 comment:

  1. Prvi put čujem za Lumene proizvode i djeluju mi jako kvalitetno, pogotovo zato što i sama dajem uvijek prednost prirodnim proizvodima. Takođe, kada si već pomenula Auroru Borealis, takođe imam želju da je jednog dana vidim uživo. Super post.♥️

    sweet-dreams-14.blogspot.com

    ReplyDelete

Back to Top