SARAH CHAPMAN SKINESIS MASSAGER TOOLS - THE FACIALIFT & THE BODYLIFT


„Ništa nije tako ljekovito kao ljudski dodir.“, slavna je izjava Bobbyja Fischera koje se često sjetim kada idem na masaže. Ne znam je li on mislio na ovu tehniku opuštanja, ali za mene su masaže rituali bez kojih ne mogu zamisliti svoj život – relaksiraju me, izbacuju stres iz tijela i nakon svake se osjećam kao ponovno rođena. Korištenje dodira kao metode liječenja potječe od običaja ukorijenjenih u drevnoj povijesti. Prvi oblik masaže, Ayurveda, pojavio se 3000 godina prije Krista u Indiji, zasnovan na uvjerenju da se bolesti ljudskog tijela javljaju kada pojedinci ne žive u harmoniji sa svojim okruženjem. Kroz različite tretmane, između ostalog i masaže, nastojalo se balansirati tijelo, um i duh te pomoći osobi u vraćanju mentalne i fizičke ravnoteže i uspostavljanju sklada s okolnim svijetom.
U isto su vrijeme masažu počeli prakticirati i stari Egipćani, o čemu svjedoče slike na njihovim nadgrobnim spomenicima. Također su izumili refleksologiju, sustav u kojem se primjenjuje pritisak na određene točke na rukama i nogama, što izaziva pozitivan učinak u dijelovima tijela povezanima s refleksnim zonama. U Kini, tekstovi koji dokumentiraju medicinsku korist terapije masažom datiraju još od otprilike 2700 godina prije Krista. Liječnici tradicionalne kineske medicine, učitelji borilačkih vještina, budisti i taoisti vjerovali su kako dodir utjelovljuje esenciju duhovnog treninga joge te su udružili svoja znanja i stručnosti u cilju razvoja različitih tehnika. Japanci su ih usvojili od Kineza i nastavili  unapređivati sve do danas popularne Shiatsu masaže čija je primarna svrha podizanje razine energije kod pacijenta pritiskom palčeva, prstiju i dlanova na specifične točke. Istočnjačka filozofija proširila se i na zapad pa su između 800. i 700. godine prije Krista sportaši u Grčkoj masažom održavali svoja tijela u vrhunskom stanju prije natjecanja, liječnici iscjeljivali, a Grkinje se uljepšavale u kombinaciji s aromatičnim uljima. Hipokrat je propisao „trenje“ kao način saniranja tijelesnih ozljeda i, uz pravilnu prehranu, vježbanje, odmor, svježi zrak i glazbu, kao jedan od bitnih faktora održavanja zdravlja. Rimljani su naslijedili grčku tradiciju te je u 2. stoljeću carski liječnikl Galen koristio masažu za olakšavanje raznih tegoba. Bogati Rimljani uživali su u masažama osobnih liječnika u udobnosti vlastitih domova, a ostali su ih mogli potražiti u javnim kupeljima, gdje bi im treneri nakon kupke temeljito izmasirali cijelo tijelo. Samo podrijetlo riječi nije u potpunosti razjašnjeno te se pretpostavlja da dolazi od latinske riječi „massare“-„gnječiti“ ili od arapske „mas“-„pritiskati“. Masaža kao jedna od najpouzdanijih vještina manipulacije mišićnim, živčanim i limfnim sustavom preko mekih tkiva kože smatra se najstarijom formom iscjeljivanja, ublažavanja boli, sprječavanja bolesti, smanjivanja stresa i dubokog opuštanja. U prošlosti se najčešće izvodila uz pomoć ruku, a danas postoje mnogobrojni uređaji prikladni za kućnu upotrebu, kao npr. Sarah Champan The Facialift & The Bodylift masažeri.
Sarah Chapman je jedan od najuglednijih i najtraženijih eksperta u industriji ljepote i facialist svjetski poznatih osoba kao što su Victoria Beckham, Naomi Watts, Jourdan Dunn, Gigi Hadid i Meghan Markle. Potonjoj je navodno noć prije kraljevskoj vjenčanja odradila masažu licu te je zaslužna za svjež mladoliki izgled kojim je Vojvotkinja od Sussexa zablistala na samoj ceremoniji. Oslanjajući se na iskustvo i znanje stečeno u radu s klijentima, u svojoj klinici Skinesis u Londonu osmislila je učinkovite tretmane prilagođene individualnim potrebama, čime je stekla vjerne poklonike koji se uvijek rado vraćaju. Liste čekanja protežu se i do 12 tjedana, a svi koji teže savršenstvu jedva čekaju doći na red jer znaju da će, zahvaljujući amalgamu „gimnastičkih“ tehnika masaže, najmodernije tehnologije i snažnih kozmetičkih formula, izaći s raskošno blistavom kožom. Chapman je 2008. godine lansirala i inovativnu, high-tech, efikasnu, luksuznu, a u isto vrijeme i prirodnu Skinesis liniju proizvoda za njegu kože, ujedinjujući svoju erudiciju iz polja dermatologije i dugogodišnji profesionlani rad. Proizvodi djeluju na unikatnom „From Face to Formula“ principu i obećavaju transformativne rezultate i legendarni Skinesis sjaj, a jedan koji je privukao moju pozornost je The Facialift.
Ovaj pametni alat, po riječima same Sarah Chapman, nastao je kao odgovor na stalne upite konzumenata o savjetima za masažu lica kod kuće. Na ljudskom se licu nalaze 43 mišića i ovaj uređaj koji izgleda kao skulptura moderne umjetnosti ima 8 glava i 48 kvržica koje oponašaju brzo kucanje, štipanje i udaranje tj. osnovne tehnike Skinesis masaže. The Facialift zateže i podiže lice, eliminira toksine, minimizira nadutost i natečenost, stimulira protok krvi i opskrbu vitalnih hranjivih tvari i kisika u koži, oslobađa mišićnu napetost, preoblikuje i tonira konture lica te mu vraća sjaj. Procedura je uistinu nekomplicirana: gadget se postavi na bradu pod pravim kutem i gura prema ušima, čime se vrši masaža, ali samo do jagodičnih kostiju, a zatim i na vratu na kojemu su često vidljivi prvi znakovi starena, pri čemu je osim horizontalne moguća, okretanjem alata, i vertikalna masaža od ključnih kostiju do brade, dok plosnati dio na vrhu služi za lagano udaranje po licu i čelu kako bi se potaknula cirkulacija. Svaki je pokret potrebno ponoviti 6 puta i na kraju The Facialift oprati sapunom i toplom vodom.
Osim njega kreirala je i slično pomagalo za tijelo, ondosno The Bodylift  s 12 jedinstvenih glava za valjanje i 72 masažna čvora, a ishodi su manje-više identični: redukcija mišićne napetosti, optimalna protočnost, odvodnja toksina iz limfnog sustava, regulacija nadutosti i zadržavanja vode. Prvenstveno je namijenjen je za masažu nadlaktica, stražnjice, bedara i potkoljenica te asistira u razrgradnji masnih naslaga, stišava bol, zateže i poboljšava tonus kože, a u konačnici oblikuje i definira tijelo.
Sarah Champan je izjavila da The Facialift i The Bodylift ustvari oponašaju njezine prste i pokrete u klinici, a ovi uređaji jamče sve navedene pogodnosti u svačijem domu. Definitivno bih ih voljela jednog dana isprobati na svojoj koži te barem približno osjetiti kako izgleda masaža kojoj se Vojvotkinja od Sussexa redovito prepušta i koja je zaslužna za njezin besprijekorni ten.
Kakvo je vaše mišljenje o ovim uređajima? Jeste li se već prije susreli sa Sarah Champan The Facialift ili The Bodylift ? Biste li ih koristili za masažu? Pišite mi u komentarima. 
Do sljedećeg posta, veliki pozdrav!DISCLAMER
Kozmetički uređaji je rubrika nastala s idejom informiranja čitatelja o uređajima i alatima koji se mogu pronaći na tržištu, a namjenjeni su njezi kože. Blog The Exclusive Beauty Diary usredotočen je na kozmetičke preparate, ali danas su neizostavna stavka i uređaji pa smatram da je zanimljivo i korisno ponuditi i osvrte na njih, ali bez detaljne recenzije i osobne procjene, sve dok ih ne probam na svojoj koži. Shodno tome, fotografije su preuzete sa stranice proizvođača.

1 comment:

  1. Ova rubrika koju si ubacila s kozmetičkim uređajima mi je jako zanimljiva i interesantna za čitanje. Post je super i dopada mi se ideja da pišeš o masaži i preparatima za nju.❤️

    sweet-dreams-14.blogspot.com

    ReplyDelete

Back to Top