YSL BLACK OPIUM INTENSE NIGHT EDITION COUTURE PALETTE


Već sam i prije pisala koliko sam fascinirana nebom, kako obožavam promatrati oblake tijekom dana i diviti se ljepoti njihove neprestane igre mijenjanja oblika. Međutim, gledati ga noću, u tišini, okružena spokojnom prirodom, stvara intimnu atmosferu prepunu magije, kada postojimo samo ono i ja. Ne znam zašto, ali oduvijek sam voljela crnu boju, ona je za mene uzor i paragon elegancije i u jednom sam razdoblju života imala isključivo crnu garderobu. Kao što je Og Mandino briljantno objasnio rekavši „Voljet ću svjetlost jer mi pokazuje put, ali ću izdržati tamu jer mi pokazuje zvijezde.“, noć je njena urođena verzija, tama što svojom vehementnom snagom čini mjesec i zvijezde još sjajnijima, celestijalne dijamante koji svoju punu ekspresiju dostižu upravo u kontrastu s mračnom pozadinom. Vincent van Gogh svojevremeno je izjavio: „Često mislim da je noć življa i bogatije obojana od dana.“, a ja osobno tome nimalo ne proturječim. Sjediti na balkonu, osobito ljeti, slušati tajnoviti huk sova i sjetnu uspavanku cvrčaka te pogledom upijati svjetlucavu kupolu nebeskog svoda što svojom fluktuacijom oplakuje beskrajne kvadrante svemira, pred mojim očima uprizoruje vječnu i jedinstvenu predstavu oplemenjenu svečanom čarolijom glasova ponoćne arije. Zvjezdano nebo je bila moja prva asocijacija kada sam ugledala YSL Black Opium Intense Night Edition paletu sjenki za oči. 
Paleta je inspirirana novim Black Opium Intense parfemom pa je stoga ambalaža ukrašena crnim, tamnoplavim i srebrnim šljokicama koje kombinirano dočaravaju noćno nebo te ikoničnim YSL logom u srebrnoj nijansi. Kada sam pisala o YSL ruževima Fuchsia in Excess i Fuchsia Intense, navela sam kako ovaj brend po mom mišljenju ima jedno od najljepših pakiranja svojih proizvoda, a ni ova kutijica nije iznimka. Kao i YSL rumenila ili highlighteri, na poleđini je zlatna, dok je s prednje strane ukrašena šljokicama. Razlog tome je karakter liminitarnog izdanja, a ja ih naprosto obožavam - unikatna su,  ne proizvode se u velikom broju te ih je ponekad teško pronaći. Sama paleta izgleda predivno na polici i kao svojevrsni ukras, a osim toga u sebi skriva i nijanse koje omogućuju kreiranje make-up looka identičnog noćnom nebu.
U skladu s prikazom na kutiji, paleta sadrži 5 nijansi: škriljevac plavu u gornjem lijevom kutu, srebrni highlighter u gornjem desnom te gagat crnu, blještavu plavu i apsolutni vrhunac koji i faktički i figurativno zazuzima središnje mjesto, Blue Absinthe. Mogu se upotrijebiti pojedinačno za trenutačni dodir glamura, ali i slojevito za Black Opium Night kulminaciju. Nijanse plave rezervirane su za noć jer su preko dana, kada preferiram neutralne tonove, previše izražajne. Jednom sam pročitala da je plava boja povjerenja, iskrenosti, prijateljstva, logike i razuma, boja uma koja utječe na mentalnu razinu, dok moja omiljena indigo plava stimulira kolanje misli i, za razliku od osnovne plave koja komunicira s drugim bojama, simbolizira tihu unutarnju kontemplaciju. Ponekad je nanosim u jednom potezu kao dnevni eyeliner, ali puno češće za večernje izlaske kada je nadograđujem do upečatljivog stupnja koji naglašava i svu pozornost usmjerava ka očima. Srebrnu nosim u kutku oka kako bih ga dodatno otvorila te se nerijetko moj dnevni make-up sastoji samo od ova dva sjenila. 
Nekoliko sam puta osmislila smokey eyes look koristeći samo dvije nijanse, npr. škriljevac plavu i plavu sa šljokicama ili gagat crnu i plavu sa šljokicama, a krajnji ishod me oduševio jer su izrazito pigmentirane i postojane. Sve zajedno tvore intenzivni, tamni, mračni, moćni look, namijenjen hrabrima i odvažnima, doslovno kao da vam je na kapcima oslikano noćno nebo. Potrebno ga je samo upotpuniti Black Night Intense parfemom i odgovoriti na neodoljivi poziv noći.
Uz paletu dolaze četkica i spužvasti aplikator, ali njih rijetko koristim jer favoriziram svoje kistiće, a zrcalo smješteno u poklopcu savršeno je za provjeravanje. Ova couture paleta podarit će vašim očima magnetsku privlačnost koja će vas obasuti nepodvojenom pažnjom. Slično Vincentu van Goghu, i ja noć doživljavam uzbudljivijom i raskošnijom od dana, s nekim neopisivim i posebnim titrajem životnog pulsa – uronite i proživite je bez zadrške!
Jeste li probali YSL Black Opium Intense Night Edition Couture Palette? Kakvi su vaši dojmovi? Pišite mi u komentarima.
Do sljedećeg posta, veliki pozdrav!

2 comments:

  1. Iskreno bukvalno ne znam da li nebo i prirodu generalno više volim danju ili noću i oboje mi imaju posebnu čar. A što se tiče proizvoda, pakovanje je moćno kao i same boje. Sjajan post. <3

    sweet-dreams-14.blogspot.com

    ReplyDelete

Back to Top