ORA MICRONEEDLE FACE & BODY ROLLER SYSTEMPretpostavljam da su svima već poznate izjave poput „za ljepotu se mora pretrpjeti i doza boli“. Bilo da se radi o estetskoj kirurgiji, oporavku tijela ili manje invazivnim zahvatima, mi žene smo u tom pogledu izuzetno jake i naša je ljestvica boli prilično visoka, a spremne smo je i neprestano podizati zbog ljepote i savršenog izgleda. Beyoncé je sličnu pojavu opjevala stihovima: „Blonder hair, flat chest / TV says bigger is better / South beach, sugar free / Vogue says / Thinner is better / Pretty hurts / Shine the light on whatever's worse / Perfection is the disease of a nation / Tryna fix something / But you can't fix what you can't see / It's the soul that needs a surgery“. Pjesmom „Pretty Hurts“ je ukazala na to da se mnoge djevojke i žene povode za onim što nam prezentiraju televizija i modni časopisi i kako vjeruju da će ih plastične operacije učiniti sretnima, ali i mudro zaključila: „When you're alone all by yourself / And you're lying in your bed / Reflection stares right into you / Are you happy with yourself?“. Smatram kako bi svi prvo trebali odgovoriti na to pitanje, a ne zdravo za gotovo misliti da će nas neki postupak jednostavno „popraviti“ i slijepo se izlagati boli. Bilo kako bilo, današnje tržište nudi pregršt uređaja koje možemo sami koristiti i kod kuće, a jedan od njih je ORA Microneedle Face Roller System.

Čim čujete riječ microneedle jasno vam je kako je određena količina boli neizbježna, jer je ovaj Face Roller System opremljen finim iglama od nehrđajućeg čelika. Ne znam kako ih vi doživljavate, ali moji susreti s njima nisu bili baš previše privlačni. Bez obzira jesam li vadila krv ili primala injekciju, uvijek postoji ta jedna sekunda neugodnog proboja kože. Ne bojim ih se osobito, ali ih također ne mogu ni svrstati u kategoriju apsolutno „bezbolnih“. Microneedling je terapija koja vuče korijene još iz drevne Kini i akupunkture čija je svrha bila unapređenje tjelesnih funkcija i stimulacija prirodnog procesa izlječenja. Prvi puta je zabilježen 1905., kada je njemački dermatolog Ernst Kromayer pomoću dentalnih svrdala pričvršćenih na opremu na motorni pogon liječio brazgotine i hiperpigmentaciju. Devedeset godina kasnije, 1995. godine,  dr. Desmond Fernandes primjenjuje microneedling kakav danas poznajemo u borbi protiv bora i ožiljaka.
Microneedling je siguran tretman bez kemikalija i lasera koji inicira stvaranje novog kolagena i obnavlja stanice kože. Sam koncept je jako zanimljiv jer se izvodi pomoću aparata sa sitnim preciznim iglicama koje se kontroliranim pokretima valjaju izravno po koži i izazivaju mikro ozljede, dok se istovremeno tijelu šalju signali za proizvodnju više kolagena i elastina za zacjeljivanje ranica i  regeneraciju kože. Prije je bio rezerviran samo za klinike i kozmetičke salone gdje su se, nakon utvrđivanja problema i za testiranje pojedinog područja, pod stručnim nadzorom koristile igle u promjeru od 1 do 3 milimetra. Potkožna penetracija omogućuje uljima, kremama ili serumima postizanje učinkovitijih, bržih i vidljivijih rezultata. Kod ovog su Face Rollera igle manje, od 0,2 do 1 milimetra, kako bi se spriječile neželjene posljedice uzrokovane nepravilnim rukovanjem, npr. dubinska oštećenja i upale. Microneedle valjak je preporučljivo prakticirati svakih 3 do 5 dana, ovisno o ishodu kojemu težimo.
Iako na prvi pogled ostavlja dojam srednjovjekovne spravice za mučenje, njegova je upotreba uistinu lagana. Prvi korak je dezinfekcija valjka alkoholom, a zatim blagi pritisak na kožu, pri čemu je razborito i samorazumljivo izbjegavanje grubih pokreta. Slijedi pomicanje naprijed-natrag istim intenzitetom, 5 do 10 puta vodoravno, okomito i dijagonalno. Završni čin je nanošenje seruma, kreme ili ulja koje će njegovati kožu prodiranjem u dublje slojeve. Pogodan je za tretiranje raznovrsnih komplikacija, od akni, bora, ožiljaka i zatamnjenog tena do hrapave kože. Ako nemate nijednu od spomenutih smetnji, možete ga jednostavno koristiti za zdravu, jedru, blistavu i zategnutu kožu lica. Fotografije koje prikazuju krvavo lice nakon postupka mogu biti zastrašujuće, ali prolaskom sedam dana pozitivan efekt je jasno uočljiv. Osobno me impresioniralo koliko su akne i ožiljci na slikama poslije bili ublaženi ili čak potpuno izbrisani te vjerujem kako ovaj kozmetički alat uvelike može pomoći.

Službena stranica, uz sve prezentirane blagodati u smislu mekoće i sjaja, navodi i kako je roller dostupan u varirajućim kombinacijama boja: White/Aqua bijeloj s tirkiznom glavom, Purple/Black crnoj s ljubičastom te Gold/Black zlatnoj s crnom. Nadalje, 540 igala od najfinijeg nehrđajućeg čelika medicinskog stupnja zadovoljava sve standarde za kućnu uporabu.

ORA se može pohvaliti i cijelim asortimanom proizvoda za njegu tijela i tjemena, odnosno za redukciju celulita i poticanje rasta kose. Potonje me jako iznenadilo jer prvi puta čujem za takvu tehniku za gušću kosu, međutim microneedeling djelotvorno utječe i na folikule. Koža tijela znatno je deblja od one na licu i zbog toga su potrebni valjci s više iglala većeg promjera, a i dulji vremenski period od nekoliko mjeseci za konkretne učinke. I ovaj uređaj radi na istom i već opisanom principu, a set obuhvaća ručicu koja odgovara svim glavama, jedan valjak za tijelo (1200 igala od 1 mm) za noge, leđa i trbuh, jedan valjak za lice (600 igala od 0,5 mm) za produkciju kolagena, jedan valjak za kožu oko očiju i usana (240 igala od 0,225 mm) idealan za osjetljive zone, jedan valjak u obliku pečata (12 igala od 1 mm) za vrlo male dijelove i jednu ladicu za sterilizaciju. Moram priznati da sve skupa zvuči primamljivo i voljela bi ih isprobati i procijeniti obećanu efikasnost.

Jeste li upoznati s ORA Microneedle Face Roller ili nekim sličnim uređajem? Kakvi su vaši dojmovi? Biste li se usudili probati ga ili vas pomisao na 540 igala na licu plaši? Pišite mi u komentarima.
Do sljedećeg posta, veliki pozdrav!

DISCLAMER
Kozmetički uređaji je rubrika nastala s idejom informiranja čitatelja o uređajima i alatima koji se mogu pronaći na tržištu, a namjenjeni su njezi kože. Blog The Exclusive Beauty Diary usredotočen je na kozmetičke preparate, ali danas su neizostavna stavka i uređaji pa smatram da je zanimljivo i korisno ponuditi i osvrte na njih, ali bez detaljne recenzije i osobne procjene, sve dok ih ne probam na svojoj koži. Shodno tome, fotografije su preuzete sa stranice proizvođača.

1 comment:

  1. Post je super i sviđa mi se uvod, a to je da prvo treba biti srećan sa sobom i onim ko si, a onda gledati ljepotu i spoljašnji izgled. A što se tiče ove spravice, ne znam da li bih se odvažila da ju koristim, ne znam zašto.😅 Ali bez obzira na to, ne osporavam njen kvalitet. Sjajan post.💖

    Sweet-dreams-14.blogspot.com - novi post

    ReplyDelete

Back to Top