DECLARÉ CAVIAR PERFECTION LUXURY ANTI-WRINKLE BODY BUTTER & HAND CREAM


Kada govorimo o delicijama, zasigurno je jedna od najslavnijih kavijar, karakterističan za kaspijsko i crnomorsko priobalje, a običajno se poslužuje kao predjelo u ruskoj, iranskoj i francuskoj kuhinji. Međutim, nije ništa manje poznat ni kao stavka kozmetičke industrije i sredstvo za prirodni lifting lica. Naime, kavijar sadrži visoke razine lipida, vlage i proteina koji pružaju intenzivnu njegu i pomažu u regeneraciji stanica te je prikladan za svaki tip kože. Istraživanja su pokazala kako su stanične strukture kavijara i kože vrlo slične pa su zato i proizvodi s ovim magičnim sastojkom itekako učinkoviti što se tiče vitalnosti i blistavosti. Danas mnoge kompanije plasiraju kolekcije s njim kao glavnom supstancom, a posebno se ističe švicarski La Prairie čija je Skin Caviar Collection svjetski poznata po spektakularnim i skupocjenim preparatima. Iz iste zemlje stiže i Declaré, još jedan brend koji je prepoznao čudotvorna svojstva kavijara, a ja sam za sebe odabrala Caviar Perfection Luxury Anti-Wrinkle maslac za tijelo i kremu za ruke. 
Osnivač Karl J. Troll navodi čestitost i odgovornost kao dva kamena temeljca na kojima zasniva poslovanje, a oni su utkani i odražavaju filozofiju, misaone i djelatne procese tvrtke te odnos prema klijentima. 1978. godine Declaré Switzerland je prvi u svijetu razvio i predstavio liniju kozmetike za njegu osjetljive kože, a vrhunski tim stručnjaka nastavlja istraživanje potreba korisnika i 40 godina kasnije, u najmodernijem laboratoriju na Bodenskom jezeru. Tradicija i inovacija, znanje i strast te inspiracija i vizija su lajtmotivi ovoga brenda na čijim su stabilnim osnovama kreirani i globalno distribuirani najvrsniji proizvodi.
Declaré se u polju kozmetike izdvojio upravo po spremnosti hvatanja u koštac s izazovima senzitivne kože. Ona je znatno tanja i finija od „standardne“, puno brže reagira na čimbenike okoliša, unutarnje utjecaje poput stresa te joj je ravnoteža često narušena, što dovodi do svrbeža i iritacija, promjena na površini i preranog starenja. Ovakav zahtjevan zadatak očituje se u konstantnoj potrazi za novim rješenjima inkorporiranima u proizvode najviše kvalitete, osmišljene uz puno poštovanje farmaceutskih smjernica, što već godinama jamči uspjeh kada su u pitanju sve specifičnosti tretmana izrazito receptivne kože. Znanost i komeptencije ujedinjeni s entuzijazmom i obvezom stvorili su SRC™ kompleks koji osnažuje funkciju barijere, potiče vlažnost, jača otpornost i izaziva osjećaj ugode, a svojom energičnom zaštitom ujedno sprječava oštećenje i propadanje kože.
Uz kreme i losione, maslaci su jedan od omiljenih preparata kojima njegujemo kožu, a odlikuju se gustoćom, konzistencijom i snažnim, dugotrajnim mirisom. Uglavnom su sačinjeni od herbalnih baznih ulja i biljnih maslaca bez vode. Ulja, primjerice kokosovo, blagotvorna su tekuća sastavnica koja podupire prodor u kožu, dok su maslaci, kakaov, mangov, shea ili karité, svaki sa svojim jedinstvenim značajkama solidnosti i apsorpcije, ekstrahirane esencijalne masne kiseline, vitamini i minerali. Simbioza ova dva konstituenta, ponekad s dodatkom eteričnih ulja i „tajnih recepata“, čini uporišnu formulu maslaca za tijelo. Zbog čvrste teksture potrebno je uložiti malo više truda pri utrljavanju, a savjetuju se masažni pokreti netom nakon tuširanja na vlažnoj i toploj koži, kada se maslac najefektnije topi i upija te oblaže tijelo sigurnosnom membranom protiv negativnih vanjskih faktora. Zamislite ga kao štit koji ne dopušta  isparavanje vlage, već je „zaključava“ u dublje slojeve, hidratizira i omekšava kožu, održava pH vrijednost i garnira je prozračnim sjajem. Beneficije maslaca za tijelo znane su tisućama godina i sežu u drevni Egipat, a povijesni zapisi dokazuju kako su ga karavane iz raznih dijelova Afrike dopremale za Kleopatru pa bismo ga svi svakako trebali uvrstiti i u svoju svakodnevnu rutinu.
Moja koža je normalna, ali tijekom zime i podložna suhoći pa u tome razdoblju dajem prednost maslacima u odnosu na kreme i losione koji su na repertoaru ljeti jer se lakše razmazuju i stapaju. Istovremeno, kombinacija njege i izražene arome u hladnim me danima asocira na umotanost u udobnu dekicu.
Već sam u više navrata pisala koliko me je puta ambalaža privukla nekom proizvodu. Znam da to baš i nema smisla i da bi kakvoća trebala biti na prvom mjestu, ali ja također uživam u pogledu na lijepa, otmjena i atraktivna pakiranja na svojoj polici. Nije stoga teško zaključiti da me i ovo očaralo: gotovo umjetničko djelo u vidu staklene teglice pravokutnog oblika sa središnjim zlatnim udubljenjem naprosto vrišti luksuzom i nikada se nisam susrela s tolikom ekskluzivnoću, a isprobala sam zaista puno maslaca, većinom u plastičnim posudama. Nije naodmet spomenuti ni obilnu količinu od 200 ml koja se sporo troši i može potrajati mjesecima.
Prva stvar koja vas obuzme pri otvaranju je predivan miris koji bih prispodobila sofisticiranošću spa centara i opisala ga kao savršenog pratitelja upečatljive ambalaže. Službena stranica promovira harmoniju aktivnih morskih minerala i biljnih derivata za ublažavanje bora te vitamin E i saharide za izvanrednu elastičnost. Preporučuje se nježno i kružno umasiravanje u tijelo nakon kupke, a rezultat je gipka i prvoklasno glatka koža.
Ovaj je maslac u usporedbi s drugima ipak nešto kremastiji, a kupila sam ga krajem ljeta i odlučila testirati dok se temperature još nisu spustile. Ishod me oduševio - sitne čestice glittera svojim su suptilnim reflektiranjem senzualno naglasile preplanuli ten. Pretežito sam ga koristila za večernje izlaske, a zanimljivo je da se blještave partikiule zadržavaju sve dok ih ne isperete. Jedini minimalni nedostatak je što se lijepe za garderobu, tako da će se osim vas i vaša odjeća cakliti, a vjerojatno ćete i ostavlajti svjetlucavi trag za sobom.
Iz Caviar Perfection asortimana počastila sam se i kremom za ruke. Njega ruku mi je uvijek prioritet, one su izravno izložene svakakvim okolnostima, pokazatelj su godina koje ne možemo sakriti, a i uptrebljavamo ih za manje-više sve što radimo. Iskušala sam varijetet krema, ali nikada jednu s kavijarom pa me interesiralo na koji će se način odraziti na koži. Zlatna tubica od 75 ml obdarena je identičnim mirisom kao i maslac, dok je tekstura nalik satenu. Sama krema „oživljava“ i pomlađuje kožu reducirajući bore i staračke mrlje, a hranjivi i pažljivo selektirani botanički ekstrakti i svilenkasti fragmenti uglađuju je do nevjerojatne mekoće, kao da nosite baršunaste rukavice.
Dva portretirana proizvoda za mene su i dva najraskošnija koje sam do sada evaluirala, od kutije u nijansi šampanjca koja plijeni pozornost i odiše gracioznom elegancijom, do profinjenih tekstura i iznimne efikasnosti. Kao da ste tijelo obavili plaštom čiste svile, doživjet ćete prekrasno iskustvo njege kože dostojno kraljevskih veličanstava. 
Jeste li probali Caviar Perfection Luxury Anti-Wrinkle maslac za tijelo i kremu za ruke? Ili neki drugi Declaré proizvod? Kakvi su vaši dojmovi? Pišite mi u komentarima.
Do sljedećeg posta, veliki pozdrav!

2 comments:

Back to Top