SALVATORE FERRAGAMO SIGNORINA MISTERIOSA

Misterij je jedan od pojmova koji polako iščezava iz našega svijeta. Ne znam jeste li vi takvog dojma, ali ja nekako imam osjećaj da tajne više ne postoje ili su pak u potpunosti izgubile svoju draž. Putem medija i društvenih mreža ljudi su danas u mogućnosti u treptaju oka otkriti bilo što o bilo kome, od razmišljanja, važnih životnih trenutaka do interijera domova. Sjećam se kako su se prije fotografije celebrityja i njihova okruženja mogle vidjeti tek u specijaliziranim časopisima, a sada smo doslovno sposobni skicirati i raspored prostorija u nečijem obitavalištu. Što je najgore, sve se to čini dobrovoljno. Nema ništa loše u zdravoj komunikaciji i razumijem da influenceri svoje pratitelje doživljavaju širom obitelji s kojom su entuzijastični podijeliti neke obljetnice poput rođendana i godišnjice vjenčanja, ali neki su otišli toliko daleko i javnosti izlažu čak i porođaj djeteta. Iz moje je perspektive tako nešto pretjerano i smatram da neke događaje ipak moramo zadržati u uskom krugu svojih najbližih. Nemam nikakvih iluzija i nimalo ne sumnjam da je radoznalost i zabadanje nosa u tuđe poslove oduvijek bilo dijelom ljudske prirode, samo što su razvojem tehnologije mase u ruke dobile moćno „oružje“ kojime će zadovoljiti svoje želju, a, kako rekoh, pojedinci im još svjesno olakšavaju i na srebrnom pladnju serviraju svoju intimu, očigledno ne shvaćajući kako time samo produbljuju njihove niske strasti i opsesivnu zantiželju koja zahtijeva sve više i više. U takvoj se konstelaciji, kao blistave zvijezde na tamnom noćnom nebu, izdvajaju oni koji čuvaju svoju privatnost pa se mnogi pitaju što to oni skrivaju, a tajnastvenost kojom su obavijeni intenzivno golica uzavrelu maštu, kao što je slučaj s olfaktivnim značajkama Salvatore Ferragamo Signorina Misteriosa parfema. 
Salvatore Ferragamo globalno je poznat kao postolar koji je u dobi od devet godina kreirao prvi par cipela za svoju sestru te je već tada spoznao svoj životni poziv. Nakon jednogodišnjeg izučavanja zanata u Napulju, otvorio je trgovinu i radionicu u roditeljskoj kući, ali je početkom 1. svjetskog rata emigrirao u SAD, preciznije Boston. Tamo se pridružio braći i zaposlio u tvornici kaubojskih čizama, ali ih je uskoro nagovorio na preseljenje u Hollywood. Prvotno je pokrenuo obrt za popravak i oblikovanje cipela po mjeri, međutim nikako mu nije bilo jasno zašto one koje lijepo izgledaju nisu i udobne. Stoga je na University of Southern California studirao anatomiju i nastavio se usavršavati. Primjenivši stečeno znanje i stvorivši nove modele, vrlo je brzo polučio uspjeh i potpisao ugovore s filmskim studijima, dizajnirajući obuću za glumačke ikone. Među najupečatljivijim primjercima su svakako platforme u duginim bojama, posebno osmišljene za Judy Garland kao počast pjesmi Over the Rainbow iz Čarobnjaka iz Oza. Ostvarivši trijumf u Americi, odlučio se vratiti u Italiju te je u Firenci okupio tim od 700 stručnjaka koji je proizvodio 350 ručno izrađenih cipela dnevno, a one su krasile noge slavnih dama kao što su Eva Perón i Marilyn Monroe. Salvatore Ferragamo brend i dalje uživa neokaljanu reputaciju u polju kožne galanterije, modnih dodataka i garderobe, a ponudu su obogatili i parfemima.
2011. predstavljen je uvodni iz kolekcije Signorina, 2014. uslijedila je Signorina Elegnaza, a 2016. lansirana je Signorina Misteriosa. Ovi parfemi, plemeniti spoj bezvremenske elegancije, moderniteta i smionosti, zrcale senzibilitet chic djevojaka prepoznatljivih po svom jedinstvenom stilu. Svaki od njih nastoji dočarati razne uloge koje one igraju, tako da je Signorina istovremeno sofisticirina i drska, Eleganza uglađena i zavodljiva, a Misteriosa izazovno nepredvidiva. Prije nekoliko mjeseci plasiran je i Signorina Ribelle, buntovnica, čiji duh vjerujem nije nužno pobliže objašnjavati. Asortiman je popraćen kampanjom i hashtagom #mylifeisaplay u kojoj svaki parfem odgovara ženama različitog i osebujnog karaktera, a također je namijenjen i za određeni dio dana te po tom principu Misteriosa utjelovljuje večernju varijantu izvornog mirisa. Ne bih mogla točno reći zašto, ali Pepeljuga je prvi lik koji mi je pao na pamet i kome bi idealno pristajala simbolika ovoga parfema. Svi dakako odlično znate tu bajku, priču o tome kako dolazi na bal i u ponoć nestaje te ostavlja staklenu cipelicu kao jedini trag, a ja zamišljam kako je u svemu slijedi i čarobna aroma Signorine Misteriose.
Naravno, staklena bočica je u crnoj boji, urešena mašnom koja naglašava ženstvenost, pozlaćenim detaljima na čepu i zlatnim slovima ispisanim nazivom. Kombinacija crne i zlatne uvijek djeluje profinjeno i graciozno, a bočica u skladu s imenom u sebi krije zanimljiv i intrigantan miris satkan od nota divlje kupine i nerolija koje nagovješćuju gorkastu svježinu. Cvijet naranče i senzualna tuberoza doprinose orijentalno-cvjetnom izričaju, pačuli pridodaje sugestiju otmjenosti, dok je osnova utemeljena na mousseu od crne vanilije. Glavni i dominantni aspekt je prožetost vanilije i cvijeta naranče, a sam parfem bih svrstala u kategoriju voćno-slatkih, ali ne i preslatkih – dvije su navedene razine prvilno i optimalno izbalansirane. Zbog svoje razigranosti primjereniji mi je mlađim naraštajima i kad bolje promislim, on je i najslađi od svih koje posjedujem. Pretežno ga nosim tijekom zime jer su njegove primjese izuzetno i senzacionalno izražene u hladnim danima.
Osoba sam koja se vodi načelom „živi i pusti druge živjeti“ te se ne volim napadno miješati u živote drugih. Ako mi netko poželi nešto prenijeti, napravit će to sam i bez mog nametanja i indiskretnog ispitivanja. Nemali broj blogerica koje sam u počecima njihove karijere rado pratila prestao me impresionirati čim su počele u prvi plan gurati svoje živote, jer zaista ne razumijem kako netko može biti sretan s eksponiranjem vlastite svakidašnjice naočigled svima. Čime god se bavili, možemo to raditi fokusirajući se samo na neposredan predmet, odnosno držati se zadane teme. Možda na taj način nećemo steći milijune obožavatelja, ali ćemo biti nagrađeni nečim neusporedivo vrjednijim: ljudima koji će nas poštovati, cijeniti naš trud i posjećivati profil zato što im se istinski sviđa ono o čemu govorimo i što prezentiramo. S druge strane, dozom zagonetnosti možemo privući pozornost očitovanu u upitima „tko je ta djevojka“ ili „koji parfem koristi“, kao što se ponavlja u svakoj prilici u kojoj nanesem Signorinu Misteriosu.  
Jeste li nekada probali ovaj parfem? Ili neki drugi iz linije Signorina? Kakvi su vaši dojmovi? Pišite mi u komentarima?
Do sljedećeg posta, veliki pozdrav!

No comments:

Post a Comment

Back to Top