BABOR HSR LIFTING EXTRA FIRMING CREAM RICH


Beskonačna ljepota! Što za vas predstavlja ovaj pojam? Kada ozbiljnije razmišljam o ljepoti, često imam poteškoća povezati je s beskrajnošću. Primjerice, fizička se ljepota s godinama mijenja, prolazna je i polako blijedi, ljepota prirode isijava uvijek različitim čarima specifičnima za pojedino godišnje doba te je sve što percipiramo vidom i što nas okružuje na neki način nestalno. Iz moje osobne perspektive, glazba je nešto najbliže čemu mogu prispodobiti koncept koji pokušavam opisati, božanstvene skladbe Mozarta, Händela ili Bacha koje me, kada ih slušam, uzdižu onkraj zemaljskih sfera prostora i vremena, koje mi razgaljuju dušu i prožimaju je osjećajem čiste i nepomućene ljepote, neizrecive običnim riječima. Pretpostavljam kako svatko za sebe mora profilirati svoj vlastiti doživljaj, a razlog zašto sam se dotakla ove teme leži u činjenici što je dr. Babor ultimativnu ljepotu spoznao u crnoj ruži. Ona je i logo njegovog brenda, a ja sam se odlučila za HSR Lifting Extra Firming Cream Rich.
Dr. Michael Babor utemeljio je eponimni kompaniju vođen željom da kroz znanost i istraživanja ženama podari dugotrajnu ljepotu. Upravo je inovacija bila kamen temeljac kada je 1956. patentirana dotad nepoznata HY-OL formulacija, a DOCTOR BABOR se ispostavio kao arhitekt i ujedno norma u profesionalnoj njezi kože. Nakon što je tvrtku otkupio dr. Leo Vossen, sjedište je preseljeno u Aachen gdje se nalazi i danas. Kao pobornik prirodne ljepote, Vossen je usredotočen na filozofiju opstojnosti, blagostanja i individualnosti. Zanimljivo mi je bilo pročitati da su oni još 60-ih godina prošloga stoljeća postavili standarde održivosti koji su tek relativno nedavno postali veliki svjetski trend. Kako se navodi na službenoj stranici, zaštita okoliša dio je inicijative koja nije vezana za konkretan projekt, već je prisutna u svakodnevnom radu, od nabave sirovina do gotovog proizvoda. Interdisciplinarni tim stručnjaka kontinuirano prati procese i unapređuje efikasna rješenja budućnosti, čime osigurava uspješno i postojano poslovanje, a jedan od dokaza su i takozvane The Beauty ampule, međunarodno mjerilo po pitanju koncentracije aktivnih sastojaka i visoke učinkovitosti.
Globalni trijumf popratila je i nagrada za uvođenje najmodernijih i najkvalitetnijih oblika pakiranja te funkcionalnu primjenu izuzetno djelotvornih komponenti u brzim kozmetičkim tretmanima. Ujedinjujući najbolje što priroda i znanost mogu ponuditi odnosno holistički pristup i suvremenu tehnologiju, u suradnji s prestižnim sveučilištima i institutima DOCTOR BABOR bilježi revolucionarne, impresivne i maksimalne rezultate pojačane egzaktnim receptima te estetskim, luksuznim i ekskluzivnim metodama liječenja u njihovim spa centrima.  
Usmjeravan pionirskim duhom svoga osnivača, DOCTOR BABOR i dalje ne posustaje u neumornoj potrazi za osebujnom ljepotom i savršenošću, a svi njihovi artikli, od prvotne ideje do konačne staklenke, osmišljeni su i zgotovljeni u Njemačkoj. Smatram da se Nijemci osobito ističu u pogledu kakvoće, posvećenosti detaljima i operabilnosti pa tako ovome brendu idealno pristaje moto „Umjetnost precizne njege kože“.
Iz godine u godinu tržište su obogaćivali novim preparatima te su 1997. plasirali High Skin Refiner aranžman. HSR® Lifting Integral kompleks sjedinio je grozd dinamičnih i dragocjenih supstanci za podizanje, vitalnost i učvršćivanje kože, a zahvaljujući avangardnom i jedinstvenom Glyco-Stop/Multitendyn/Liftolution spoju, zastupljenom u redizajniranoj jednadžbi kreme koju sam odabrala za sebe, savladan je vječiti izazov starenja.
DOCTOR BABOR HSR Lifting Extra Firming Cream Rich je raskošna, izdašna krema s pet energičnih, robusnih i izvanredno potentnih sastavnica namijenjenih borbi s borama svih vrsta, gravitacijskim i linijama izraza te gubitkom tonusa. Upotrebljiva je kao 24-satna hidratantna krema i pogodna za nanošenje ujutro i navečer, a redovitost znači glatku, elastičnu i zategnutu kožu, kao i definirane konture. Međutim, ja je isključivo koristim u svojstvu noćne kreme jer joj je tekstura gusta i nalik maslacu te se malo teže razmazuje, ali i brzo upija, dok preko dana preferiram one rjeđe. Blagi „medicinski“ miris gubi se u kontaktu s kožom, a mala količina je sasvim dostatna za lice, vrat i dekolte, zbog čega je i potrošnja prilično spora. Zimski se uvjeti inače jako odražavaju na mojoj koži pa sam se prethodnih godina nerijetko suočavala s isušenošću, ali sada primjećujem kako taj problem postupno iščezava. Također, poslije dva mjeseca uporabe, bore u stanju mirovanja na čelu su izbrisane, a ogromna razlika uočljiva je i u sveukupnom izgledu kože koja je znatno punija i jedrija.
Blagdansko vrijeme rezervirano je za dekoraciju kuća i selekciju prigodnih ornamenata, a u moru raznovrsnih dezena ponekad se teško opredijeliti za jedan ili nekoliko njih. Moji omiljeni ukrasi oduvijek su bile kuglice. Ne znam zašto, ali one su mi nekako najljupkije, a ambalaža ove kreme podsjeća me na njih i itekako bi pristajala na božićnom drvcu. Staklena teglica prošarana zlatnim uzorcima djeluje zaista predivno, profinjeno i elegantno te me trenutačno oduševila i razdragala i zasigurno je najprivlačnija i najčarobnija od svih u mojoj kolekciji. 
Jeste li probali HSR Lifting Extra Firming Cream Rich ili nešto drugo iz DOCTOR BABOR asortimana? Kakvi su vaši dojmovi? Pišite mi u komentarima.
Do sljedećeg posta, veliki pozdrav!

1 comment:

Back to Top