ELIZABETH ARDEN SPARKLE ON HOLIDAY COLLECTION - PALLETE


Najljepše doba godine kada su ljudi nekako sretniji i veseliji, odnosno Božić i Nova godina su iza nas. Osim prazničnog duha, sajmova i svečanog ozračja, istaknuta karakteristika ovoga razdoblja su i darovi. Izbor je uistinu raznovrstan i mnogi se brendovi dodatno potrude osmisliti i plasirati prigodna pakiranja i kutije koje bi svatko vrlo rado vidio ispod bora. Jedna od najdražih božićnih uspomena moga djetinjstva su adventski kalendari. Živo se sjećam kako sam kao djevojčica od prvog prosinca nestrpljivo otvarala kućice s čokoladicama i iznenađeno proučavala njihove maštovite oblike, a potom ih jela. Osjećala sam se kao da svakog dana primam novi mali poklon, sve dok ne bi stigao i onaj glavni, veliki, na dan Božića. Na moju veliku radost, ove me godine dočekao Elizabeth Arden Sparkle On Holiday Collection.
Jednom sam pročitala citat: „Odrastite, ali sačuvajte dijete u sebi.“  Nažalost, što smo stariji, pod pritiskom odgovornosti, posla i svakodnevnog života ispunjenog brojnim obvezama, često zaboravljamo na taj dječji entuzijazam. Međutim, George Bernard Shaw je izvrsno poentirao: „Nismo se prestali igrati jer smo ostarili, ostarili smo jer smo se prestali igrati.“ Slažem se u potpunosti, jer djeca su ponekad sjajni učitelji, ona još vjeruju u magiju i čuda, u Uskršnjeg Zeku i naravno Djeda Božićnjaka. Osobno i dalje kao malo dijete uživam u kalendarima s čokoladom, ali napominjem i da me oni kozmetički ne oduševljavaju. Unatoč ljupkoj prezentaciji i ideji isprobavanja 24 proizvoda, ne volim ih gomilati i smatram da bočice uzoraka od nekoliko mililitara nisu dovoljne za definitivnu odluku o kupnji. Puno sam više naklonjena beauty setovima s nekoliko full-size artikala, prekrasno upakiranima i u konačnici jeftinijima.
Prethodne dvije godine pisala sam o Estée Lauder2017. Holiday Setu i 2018. Blockbuster Setu koji su uključivali kombinaciju preparata za njegu kože i šminku, a sada ću se bazirati na Elizabeth Arden Sparkle On Holiday Collection. U predivnoj crvenoj torbici koju nije moguće pronaći u slobodnoj prodaji nalaze se 4 ruža, 2 sjajila, Grand Entrance maskara, olovka za oči, 2 rumenila i 2 palete sjenila. Prednost ovakvog asortimana je dvostruko niža cijena u odnosu na pojedinačne varijante, a torbe zbog njihove praktičnosti, fleksibilnosti i i spretnog uklapanja u svaki kofer mogu ponijeti i na putovanja.
Sparkle On Holiday Collection u sebi sadrži isključivo make-up i kartice s prijedlozima za kreiranje savršenog looka, a u ovome ću postu pisati o dvije palete jer nakon apliciranja podloge najviše pozornosti posvećujem očima. Crne plastične kutijice izuzetno su lagane, poklopac je ukrašen zlatnim šljokicama koje odražavaju sparkle on tematiku i odišu elegancijom i luksuzom te će vas pri rastvaranju zabljesnuti veliko zrcalo i 8 nijansi sjenila.
Prva paleta obuhvaća nijanse sa sitnim glitterom i česticama sjaja, promatrano slijeva nadesno: Spotlight – čisto bijela, Pink Pearls – ružičasta s podtonom breskve, Flirty Pink – gotovo nevidljiva ružičasta s blještavim tragom, Antique Rose – metalik smeđa, Pink Satin – istovjetna Flirty Pink, Rose – blistava bakrena, Dazzling Plum – boja šljive sa smeđom primjesom, Winter's Night – crno-srebrna za vanjski kut oka i završni korak šminkanja. Neke su od njih pri nanošenju skoro neprimjetne, jačom pigmentacijom mogu se pohvaliti Antique Rose, Rose, Dazzling Plum i Winter's Night, ali se sve bez iznimke lako blendaju.
Druga paleta u identičnoj ambalaži, ali s obrnuto postavljenim šljokicama također promovira 8 nijansi, istim redoslijedom: Bone – bijela sa žutim podtonom, Innocent – bijela s ružičastim podtonom, Golden Sands – upečatljiva zlatna, Gilded Bronze – na nesreću jedva vidljiva brončana, Tinsel – srebrna, Bejeweled – nježna metalik ljubičasta, Deep Amethyst – ljubičasto-bakrena, Starry Night – intenzivna tamnoplava. Za razliku od prethodnih, ovdje su boje znatno pigmentiranije i idealne za noćni look.
Elizabeth Arden ponuda obično podrazumijeva eye shadow trio palete s nijansama sastavljenim po vlastitom nahođenju te stoga brojka 8 djeluje i više nego dobro, osobito što je ukupan zbroj u Blockbusteru 16. Ujedno je ovaj brend prvenstveno orijentiran na neutralan izgled i ono što mi se sviđa je jednostavno blendanje, postojanost i izostanak trušenja. Moram ipak priznati da pigmentacija nije na razini primjerice Jeffree Stara, ali s obzirom da je dio iznad mojih kapaka pomalo spušten, kada upotpunim određeni look on se ne projicira baš najbolje. Zato mi ove suptilnije nijanse više odgovaraju, a frekventnije koristim prvu paletu, nepogrešivu za dnevne prilike.   
Jeste li  se susreli s Elizabeth Arden Sparkle On Holiday kolekcijom ili nekom od ovih paleta? Kakvi su vaši dojmovi? Pišite mi u komentarima.
Do sljedećeg posta, veliki podzrav!

No comments:

Post a Comment

Back to Top